«Вибори» до Держдуми в Україні: Порошенко вимагає розслідувати дії влади

«Вибори» до Держдуми в Україні: Порошенко вимагає розслідувати дії влади
У посольстві Росії у Києві і генеральних консульствах у Львові, Одесі та Харкові були відкриті виборчі дільниці
фото: посольство РФ в Україні

В Україні працювали дільниці для голосування на російських виборах

Проведення незаконних виборів до Держдуми РФ на території України є неприйнятним і вимагає розслідування правоохоронних органів. Про це під час погоджувальної ради заявив п’ятий президент, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко.

«Я повністю підтримую пропозиції більшості фракцій, які прозвучали щодо негайного розгляду Постанови Верховної Ради про невизнання виборів в Росії у зв’язку з проведенням їх на території анексованої республіки Крим. За визнанням самої російської влади, більше 200 тисяч українських громадян Донбасу, яким були всунуті паспорти, були затягнуті в тому числі і через механізм електронного голосування на ці незаконні вибори», – зазначає Порошенко.

Він наголосив, що наразі відбувається політика подвійних стандартів. А також нагадав, що за часів його каденції було заборонено проведення фейкових фальсифікованих виборів Російської Федерації на території України.

«Тут раптом Офіс президента, влада й окремі представники «Слуг народу» з парламенту дозволяють проводити ці вибори на території консульських і дипломатичних установ в Україні. А як ви зараз збираєтеся звертатися до світової громадськості не визнавати ці вибори, коли ви своїм розпорядженням дозволяєте їх проведення? Це класичний зразок поведінки «слуг»: «піплу – відосики», а самі робите абсолютно неприйнятні речі», – обурився Порошенко.

Лідер «Європейської Солідарності» наголосив, що вимагає розслідування, яким чином незаконні вибори проводилися на території України.

Раніше у Зеленського пояснили, чому дозволили роботу виборчих дільниць РФ.

Скандальний депутат Верховної Ради від «Слуги народу» Максим Бужанський заявив, що невизнання Україною виборів до Держдуми Росії може перешкодити Києву укладати необхідні договори з Москвою, зокрема, на транзит газу в Європу по нашій газотранспортній системі.

Додамо, що жителям окупованих територій Донецької та Луганської областей, які приїхали проголосувати на виборах до Держдуми РФ в Ростовську область, видавали російські паспорти просто перед виборчими дільницями.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: