Відсторонення Венедіктової: з'явилася реакція ЄС

Відсторонення Венедіктової: з'явилася реакція ЄС
У ЄС наголошують, що Україна має підтримувати належну роботу у розслідуванні воєнних злочинів Росії
фото із відкритих джерел

Під час відсторонення генпрокурора Україна має співпрацювати із міжнародними партнерами

Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас відреагував на відставку генпрокурора Ірини Венедіктової. Про це він написав у Twitter.

Маасікас наголосив, що під час відсторонення генпрокурора Україна має співпрацювати із міжнародними партнерами щодо розслідування та переслідування російських воєнних злочинів.

«При відстороненні генпрокурора президентом @ZelenskyyUa найважливішим – окрім конституційних процесів, яких слід дотримуватися – є підтримання належної роботи та співробітництво з міжнародними партнерами щодо розслідування та переслідування російських воєнних злочинів», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, вчора президент Володимир Зеленський відсторонив від виконання обов'язків Генпрокурорку Ірину Венедіктову та голову СБУ Івана Баканова.

Венедіктова прокоментувала своє відсторонення від виконання обов'язків генерального прокурора України. Вона зазначила, що була призначена на цю посаду вже будучи відповідальною і морально зрілою людиною, а за останні два роки всерйоз подорослішала.

Генпрокурорка наголошує, що їй є чим пишатися на займаній посаді і вона продемонструвала гарні результати роботи та об’єднала юридичну, професійну, кримінально-процесуальну світову еліту навколо проблем України в інтересах України.

Зауважимо Зеленський вже призначив виконуючим обов'язки генерального прокурора Олексія Симоненка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: