Заборона Московської церкви. Нардеп обурився поведінкою керівників Держслужби з етнополітики

Заборона Московської церкви. Нардеп обурився поведінкою керівників Держслужби з етнополітики
Негативний відгук Держсулжби на законопроєкт про заборону УПЦ МП став для Микити Потураєва сюрпризом
фото з відкритих джерел

Держслужба з етнополітики нібито спочатку схвалила законопроєкт про заборону УПЦ МП, а потім написала негативний висновок

Голова комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв дуже здивований позицією Держслужби з етнополітики. Відомство спочатку схвалило законопроєкт про заборону УПЦ МП, а потім написало негативний висновок. Про це Потураєв розповів в інтерв’ю «Главкому».

«Це стало сюрпризом (негативний відгук Держслужби на законопроєкт про заборону УПЦ МП, – «Главком»), бо перед тим, як вони це написали, було дві доби постійних консультацій та спільних очних нарад. Минулої середи, десь о 16-17 годині, з ними все погодили. Ми їх в обличчя спитали: чи ми все погодили? Вони сказали: так. Потім у четвер ми проводимо комітет, голосуємо, і після цього вони пишуть оцей висновок. Що це взагалі таке і як це назвати?», – обурився нардеп.

На запитання, чи міг на Держслужбу чинитися якийсь політичний тиск, Потураєв відповів: «Я не знаю і не хочу це жодним чином більше коментувати. Якщо сказати політкоректно: я дуже здивований такою позицією».

Державна служба України з етнополітики та свободи совісті закликає Верховну Раду усунути до другого читання низку недоліків у законопроєкті про заборону діяльності в Україні релігійних організацій, афілійованих з російською православною церквою. Насамперед відомство переконане, що закон має унеможливити діяльність в Україні релігійних організацій, пов'язаних з будь-яким центром у країні-агресорі, а не лише з російською церквою.

Нагадаємо, що вчора фракція «Слуга народу» разом із представниками ОПЗЖ відмовилася розглядати питання заборони Московської церкви.

За словами Потураєва, законопроєкт № 8371 про заборону УПЦ МП таки буде розглянуто на першому ж засіданні Верховної Ради майже через місяць. Проте ще будуть певні обговорення щодо змісту документа.

Раніше на засіданні у травні народні депутати від «Європейської Солідарності» заблокували трибуну Верховної Ради, вимагаючи ухвалення рішення про створення тимчасової слідчої комісії щодо фортифікацій та дронів для ЗСУ, а також розгляду законопроєкту про заборону УПЦ МП. 

Як відомо, УПЦ МП досі служить Росії – новий настоятель Лаври показав докази. Архімандрит Авраамій заявив, що Московська церква своїми діями показує байдужість до захисників.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

«Іонафан – обличчя Московської церкви в Україні»
КДБ працевлаштувало його в Києві. Що відомо про митрополита, якого Україна видала Москві
Держслужба етнополітики заявляє про колізії у законопропроєкті про заборону Московської церкви, які треба конче прибрати
Заборона Московської церкви. Що заважає танцюристам? війна і релігія
Блокування засідання Верховної Ради у вівторок призвело до того, що законопроєкт про Московську церкву все-таки розглянуть. Але після канікул
Привид Новинського і розкол монобільшості. Що витворяють лобісти Московської церкви у Раді Парламент
Адвокат Чудовський зауважив, що перша пропозиція про обмін Іонафана надійшла від СБУ після вироку суду першої інстанції
Засуджений до п’яти років тюрми митрополит УПЦ МП поїхав до Росії, але хоче оскаржити вирок
Болгарська патріархія визнала Онуфрія митрополитом Московської церкви в Україні
Новий болгарський патріарх визнав: так звана УПЦ насправді є Московською церквою (фото)
1-го липня закінчився договір оренди релігійної організації Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП на користування пам’яткою архітектури комплексом споруд Успенського собору у Володимирі
Московська церква захопила об'єкт культурної спадщини національного значення у Волинській області
Успенський собор — собор УПЦ МП у місті Чернігів, головний храм Єлецького монастиря
УПЦ МП не має права перебувати на території Єлецького монастиря: рішення апеляційного суду
Порошенко ймовірно обмовився та пригадав покійного Майкла Джексона
Конфуз дня. Порошенко покликав боротися з Московською церквою покійного Майкла Джексона (відео)
Погоджувальна рада має пропозиції щодо двох поправок до законопроєкту про заборону Московської церкви
Законопроєкт про заборону Московської церкви буде змінено. Стали відомі деталі
Дата публікації новини: