Зеленський назвав дві дуже важливі міжнародні новини

Зеленський назвав дві дуже важливі міжнародні новини
Канада та Німеччина підтримують Україну під час війни
фото з відкритих джерел

Бундестаг проголосував за резолюцію, яка визнає Голодомор геноцидом українського народу

Канада завершила розміщення спеціальних облігацій заради підтримки України. У свою чергу Німеччина визнала Голодомор геноцидом українського народу. Про це Володимир Зеленський заявив у своєму вечірньому зверненні.

«Сьогодні маємо дві дуже важливі міжнародні новини. Канада успішно завершила розміщення спеціальних облігацій – облігацій суверенної підтримки України. Обсяг – 500 млн канадських доларів. Фактично Канада бере цей борг на себе, щоб допомогти нашій державі», – сказав Зеленський.

Президент додав, що ці кошти підуть у державний бюджет України. Зеленський також подякував Джастіну Трюдо і Христі Фріланд за прояв канадського лідерства, яке демонструє й іншим партнерам, що може бути ефективним саме зараз для підтримки України.

Також Володимир Зеленський виокремив важливу подію в Німеччині, яка визнала Голодомор геноцидом українського народу.

«Бундестаг проголосував за резолюцію, яка визнає Голодомор геноцидом українського народу. Це рішення для справедливості, для правди. І це дуже важливий сигнал багатьом іншим країнам світу, що російському реваншизму не вдасться переписати історію», – сказав президент.

Раніше повідомлялося, що Ічкерія визнала Голодомор геноцидом українського народу.

Читайте також: Голодомор – злочин, який не можна знецінити

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: