Зеленський змінив положення про військову службу

Зеленський змінив положення про військову службу
Президент також підписав указ про внесення змін до положення про проходження військової служби в Державній прикордонній службі України
фото: Офіс президента

Документ передбачає введення первинного військового звання для щойно призваних осіб – рекрута

Президент Володимир Зеленський вніс зміни до положення про проходження українцями військової служби у Збройних силах України. Глава держави підписав відповідний указ, повідомляє Офіс президента.

Своїм указом глава держави уточнив норму про укладення першого контракту з випускниками вищих військових навчальних закладів та курсів підготовки офіцерського складу. Документ визначає, що з курсантами ВУЗів та слухачами курсів, які не мають офіцерських звань, після успішного закінчення навчання (підготовки) на посадах осіб сержантського, старшинського та офіцерського складу – строком на 5 років, а за спеціальностями льотного складу осіб офіцерського складу авіації – на 10 років.

Указ глави держави також визначає термін проходження військової служби. Він може бути продовжений за новим контрактом для рядових – на 3 роки, сержантам і старшинам – від 3 до 5 років.

Документ передбачає введення первинного військового звання для щойно призваних осіб – рекрута. Після складання присяги їм присвоюється звання рядового (матроса).

Для осіб офіцерського складу водиться первинне військове звання молодшого лейтенанта (раніше – лейтенанта, в окремих випадках – молодшого лейтенанта).

Указ президента також уточнює терміни вислуги у військовому званні, норми про чергове і дострокове присвоєння, звільнення з посад військовослужбовців і ряд інших положень.

Глава держави також підписав указ про внесення змін до положення про проходження військової служби в Державній прикордонній службі України.

Водночас указом №486/2021 визнано такими, що втратили чинність, низку указів президента України про проходження військової служби в ЗСУ, СБУ, Управлінні держохорони, Держприкордонслужбі, Держспецзв'язку, Службі зовнішньої розвідки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: