Зрив спецоперації щодо «вагнерівців». Грозев назвав винних (відео)

Зрив спецоперації щодо «вагнерівців». Грозев назвав винних (відео)
На думку Грозева, через рішення про перенесення спецопереції шанси її провалу зросли з 20% до 95%
фото: news.liga.net

Рішення про перенесення фінального етапу операції виявилося для неї фатальним

Головною причиною зриву операції із захоплення «вагнерівців», що проводили українські спеціальні служби, слід вважати рішення про перенесення реалізації її фінального етапу на п’ять днів. Про це в інтерв’ю Дмитру Гордону розповів журналіст-розслідувач англійського видання Bellingcat, яке нещодавно опублікувало матеріали щодо операції, Христо Грозев.

На думку журналіста, під час проведення подібних спецопераій дії їх учасників мають бути скоординованими і працювати «як годинниковий механізм», а про можливе відхилення від попередніх сценаріїв має бути відомо заздалегідь.

Дивитися з 1 години 1 хвилини:

Грозев пояснив основну причину зриву спецоперації щодо «вагнерівців»: «Із якоїсь причини, – легітимої чи нелегітимної, це не нам судити, – приймається рішення внести зміну, а саме п’ятиденне проживання цих злочинців на території держави, яка була на той момент дуже «параноїдально» налаштована не тільки стосовно стосовно Заходу, а і щодо Сходу».

Також Христо Грозев додав, що, на його думку, якщо до перенесення операції із захоплення «вагнерівців» ризик її зриву становив близько 20%, то, після відповідного рішення, він збільшився до 95%.

Грозев зазначив, що найбільший моральний злочин офіційної української влади в тому, що вона від самого початку заперечувала проведення спецоперації щодо «вагнерівців». Саме через це, за словами журналіста, українська влада не могла поділитися важливими даними із спецслужбами та правоохоронними органами інших країн.

Нагадаємо, в оприлюдненому 17 листопада розслідуванні Bellingcat і російського видання The Insider ідеться про те, що ймовірна планована операція української розвідки із затримання російських найманців була зірвана після того, як Офіс президента України Володимира Зеленського вирішив її перенести. Пізніше у телевізійному інтерв’ю тодішній очільник Головного управління розвідки Міноборони України Василь Бурба підтвердив інформацію журналістів.

Бурба також розповів, що найбільш імовірною причиною провалу спецоперації із захоплення «вагнерівців» є наявність «крота» серед високого керівництва України.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: