Як правильно святкувати Новий рік: жартівливі поради від дієтологині

Як правильно святкувати Новий рік: жартівливі поради від дієтологині
Незбалансоване харчування може спричинити розвиток низки хвороб
фото з відкритих джерел

Оксана Скиталінська дала українцям декілька «смажених і жирнющих лайфхаків»

Новий рік – грандіозне свято, яке не обходиться без пишного застілля. На новорічному столі українців багато калорійних і ситних страв, а також велика різноманітність алкоголю. Проте таке застілля – серйозне випробування для організму. Дієтологиня Оксана Скиталінська у жартівливій формі дала декілька порад, як правильно святкувати Новий рік.

Отож, поради дієтологині українцям, які потрібно виконувати навпаки:

  • Жеріть все! Пам'ятайте, що ви йдете в гості лише для одного – наїстися і напитися;
  • Прийшли в гості – сідайте за стіл і починайте;
  • В новорічну ніч для вас не має бути ніяких правил та заборон;
  • Мішайте і пакуйте у себе з потрійним завзяттям;
  • Саме в Новорічну ніч ви можете відчути свій шлунок. Для цього хоча б годину напихайте у нього побільше і бажано шарами: шар «Олів'є», шар «Шуби», вінегрет, ковбаса, бутерброди з ікрою, голубці, квашені огірки і мариновані гриби, котлети і холодець, торт, мандарини, знову «Олів'є» і так по колу;
  • Дуже важливо нічого не жувати, а ковтати все швидко і цілим, як удав. Через годину ваш шлунок набуде форми баскетбольного м'яча, а очі почнуть лізти з орбіт – це перший дзвіночок, щоб не здаватись без бою;
  • Тоді можете і запити. Не стримуйте своїх бажань, міксуйте все, як діджей: чим яскравіші кольори, тим краще;
  • Особливо змішуйте алкоголь і жирне: це те, що взвинтить вашу підшлункову залозу. Якщо ви її ніколи до цього не відчували, відчуєте обов'язково. І дуже надовго;
  • Через три години безперервного ковтання не сходьте з дистанції: все наїджене та напите досягне кишечника і поступово ваше тіло стане набувати форми повітряної кульки, наповненої газами;
  • Ви все одно в жодному разі не танцюйте і взагалі не рухайтеся. Головне – не вставайте з-за столу, ваше місце тут – до останнього грибочка на тарілці;
  • Ігноруйте овочі, салати, то все для ботанів, ви ж не такі. Вам лише смажене, жирне та копчене. Щоб гулять так гулять, щоб все було яскраво і надовго запам'яталось;
  • Якщо почне туманитись та паморочитись у голові від такої неймовірної новорічної ночі, не зупиняйтеся – дочекайтеся, щоб скрутило навпіл.

Якщо коротко, то ваші головні пункти це:

1. Жирне-прежирне.
2. Солодке і жирне.
3. Смажене і гостре.
4. Алкогольне і жирне, особливо – на голодний шлунок.
5. Ніяких перерв, ніяких передишок, ніяких жартів, танців і руханок.

«Якщо ж у ваших планах – зустріч багатьох наступних нових років, то зробіть все з точністю до навпаки і передайте це іншим», – радить Оксана Скиталінська.

Раніше судинний хірург, кандидат медичних наук Роман Геращенко розповів, чому грітись алкоголем на вулиці – погана ідея.

Також МОЗ дав поради, як зробити святковий стіл «здоровим». «У період свят важливо дотримуватися звичного режиму харчування і не вживати надмірну кількість їжі. Голодувати весь день, щоб добряче поїсти ввечері – погана ідея. Робіть інтервали між трапезами: не менше трьох та не більше 4,5 годин, а також слідкуйте за розмірами порцій», – порадили фахівці.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: