Чи планують вимушені мігранти повертатися додому: невтішна статистика

Чи планують вимушені мігранти повертатися додому: невтішна статистика
Ситуація погіршується, а держава не квапиться її виправляти
фото з відкритих джерел

Дослідження свідчить про те, що більшість біженців не мають бажання повертатись додому

Через повномасштабне вторгнення РФ мільйони українців були змушені шукати безпеки за кордоном і більшість з них не повернеться додому. Про це свідчать результати дослідження Лабораторії законодавчих ініціатив за підтримки Європейського Союзу, пише «Дзеркало тижня».

Зазначається, що ситуація виглядає сумною – мігрантів молодшого віку повернеться дуже мало, з часом ситуація погіршується, а держава не планує її виправляти. Для того, щоб встановити, скільки вимушених мігрантів повернеться, була використана шкала ймовірностей.

Чи планують вимушені мігранти повертатися додому: невтішна статистика фото 1

Респондентів просили оцінити ймовірність їхнього повернення від 0 до 100 балів (0 – точно не повернуся, 100 – точно повернуся). До завершення війни лише 30% респондентів поставили більш як 50 балів, середня оцінка становить 33 бали. Після закінчення війни ситуація краща – 68% респондентів поставили більш як 50 балів, середня оцінка становить 66 балів.

Таким чином, третина біженців не планує повертатися зовсім, а переважна більшість – не повернеться найближчим часом. Що стосується вікового розподілу, то чим молодша людина, тим менше вона схильна до повернення.

Чи планують вимушені мігранти повертатися додому: невтішна статистика фото 2

Дослідження свідчить, що жителі сходу та півдня України менш схильні до повернення. Крім того, значна частина тих, хто планує повертатися, змінить місце проживання, переїхавши в інший населений пункт чи область. Наприклад, для сходу частка тих, хто точно планує повернутися до свого населеного пункту, становить лише 50% (для інших регіонів це 67-88%), інша ж половина розглядає інші населені пункти або взагалі не знає, куди повертатися.

Нагадаємо, українцям в Ірландії можуть запропонувати державне житло лише на три місяці, після чого їм доведеться шукати власне житло в приватному секторі оренди або взяти в заставу житло за програмою «Пропонуй житло». Ці зміни стосуватимуться лише новоприбулих до країни.

Читайте також: Де українським біженцям найлегше знайти роботу в ЄС: рейтинг країн

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: