ФСБ просить не пускати сторонніх на судилище над українськими моряками

ФСБ просить не пускати сторонніх на судилище над українськими моряками
Прохання закрити судове засідання, ФСБ мотивує таємницею попереднього слідства

Слідство також просить не розголошувати підсумки засідання, - адвокат

Російське слідство просить Лефортовський суд Москви закрити від слухачів та ЗМІ судове засідання щодо продовження строку арешту українським морякам, які були затримані в Керченській протоці. Про це заявив адвокат одного з арештованих моряків Сергій Бадамшин.

Зазначається, що слідство також просить не розголошувати підсумки засідання без узгодження зі слідчим.

«ФСБ звернулася в суд з позапроцесуальним зверненням з вимогою провести засідання в закритому режимі щодо продовження запобіжного заходу, посилаючись при цьому на таємницю попереднього слідства. Також вони просять не розголошувати результати без узгодження зі слідчим. Ми вважаємо це грубим порушенням принципу гласності правосуддя», - сказав адвокат.

Нагадаємо, сьогодні український омбудсмен Людмила Денісова приїхала в Москву разом з рідними українських військовополонених моряків. Вони завтра спробують потрапити на засідання суду по справі військовополонених моряків.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Українських Людмила Денісова повідомила, що військовополонених моряків в РФ готуються перевезти до іншого слідчого ізолятора, до «Лефортово».

Також Росія продовжила термін слідства у справі захоплених українських моряків.

7 січня Україна подала позов до Європейського суду щодо порушення прав українських моряків, яких захопила РФ.

Усі захоплені РФ українські моряки назвали себе військовополоненими.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада 2018 року скоїли агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українських кораблі в Керченській протоці, на борту яких були 24 моряки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: