Головний претендент на посаду генпрокурора Іонушас підтримав Рябошапку

Головний претендент на посаду генпрокурора Іонушас підтримав Рябошапку
Сергій Іонушас, заступник голови парламентського Комітету з питань правоохоронної діяльності

За винесення постанови про недовіру Рябошапці проголосували 17 із 25 членів комітету

Засідання парламентського комітету з питань забезпечення правоохоронної діяльності почалося з виступу нардепа з фракції «Слуга народу» Макса Бужанського, який записав чинного генпрокурора Руслана Рябошапку до «команди Порошенка» і заявив, що йому треба висловити недовіру.

Відео засідання оприлюднив керівник Центру протидії корупції Віталій Шабунін на сторінці у Facebook

Генпрокурор відповів, що «істерики Бужанського коментувати не варто», бо більшість справ, зокрема Садового і Гладковського, розслідує НАБУ, і не має відношення до генпрокурора, а що стосується «посадок», то він не суддя.

У комітеті після всіх виступів рекомендували парламенту проголосувати щодо ухвалення чи відхилення постанови про висловлення недовіри генпрокурору Руслану Рябошапці.

За винесення такої постанови до зали Верховної Ради проголосували 17 з 25 членів комітету, двоє проголосували проти, четверо утрималися.

Заступник голови комітету з питань правоохоронної діяльності Сергій Іонушас, якого називають наступником Рябошапки, підтримав під час голосування чинного прокурора.

 Сергій Іонушас – юрист, 1979 року народження, закінчив Національну юридичну академію ім. Ярослава Мудрого та Інститут міжнародних відносин Київського національного університету ім. Т. Шевченка.

Працював на керівних посадах у кількох юридичних фірмах. Був довіреною особою Зеленського під час виборів президента у 2019 році.

Як повідомлялося, новим генеральним прокурором України можуть призначити нардепа від «Слуги народу» Сергія Іонушаса.

Як вже відомо, колишній заступник начальника відділу Генеральної прокуратури України Андрій Шевченко 2 березня 2020 року звернувся до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з заявами про кримінальні правопорушення, вчинені генеральним прокурором Русланом Рябошапкою та його першим заступником Віталієм Каськом.

3 березня у фракціі партії «Слуга народу» почали збір підписів за відставку генерального прокурора Руслана Рябошапки. 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: