Хасидів, які застрягли на кордоні України, нагодували кошерною їжею

Хасидів, які застрягли на кордоні України, нагодували кошерною їжею
Держприкордонслужба повідомила, що поки контролює ситуацію на кордоні, однак стягує резерви через прибуття до Мінська ще трьох чартерів з приблизно 600 паломниками

Кошерну їжу організувало для паломників-хасидів посольство Ізраїлю і єврейські організації України.

Хасидів, які прямували на святкування Рош Ха-Шана (єврейського Нового року) і застрягли на кордоні Білорусі з Україною, нагодували кошерною їжею. Про це повідомляє «Страна.ua».

Зазначається, що кошерну їжу організувало для паломників-хасидів посольство Ізраїлю і єврейські організації України.

Держприкордонслужба повідомила, що поки контролює ситуацію на кордоні, однак стягує резерви через прибуття до Мінська ще трьох чартерів з приблизно 600 паломниками. «До пропускних пунктів стягнули безпілотники і вертольоти», – йдеться у повідомленні.

Як відомо, з 14 вересня сотні хасидів намагаються потрапити в Україну з Білорусі. На кордон прибув голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко. Він зустрівся з представниками іноземних громадян та довів вимоги рішення уряду України про заборону в’їзду іноземців в нашу країну до 28 вересня. 

«Кожна держава має свої закони і обов’язок кожного громадянина, як України, так і іноземців, дотримуватися цих законів. Наголошую на недопущенні порушення кордону, адже за це кожен нестиме відповідальність», - сказав Дейнеко.

У пункті пропуску на кордоні з Білоруссю в Чернігівській області «Нові Яриловичі» тимчасово обмежено рух транспортних засобів та громадян.

Перед цим видання «Белта» з посиланням на Держприкордонкомітет Білорусі повідомляло, що на території прикордонних районів знаходяться понад 1,5 тис. євреїв-хасидів, які планували потрапити в Україну у зв'язку зі святкуванням 19 вересня Нового року за єврейським календарем.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: