Лише кожен третій українець вважає, що країна при Зеленському рухається у правильному напрямку

Лише кожен третій українець вважає, що країна при Зеленському рухається у правильному напрямку
Українці починають сумніватися в тому, що Зеленський веде країну в правильному напрямку

Більш позитивно оцінюють ситуацію в країні прихильники президента Зеленського та партії «Слуга народу»

Третина населення України оцінює нинішній напрям руху країни як правильний, а половина – як неправильний, ще 17% не змогли відповісти на це питання. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».

Більш позитивно оцінюють ситуацію молоді респонденти, прихильники президента Зеленського та партії  «Слуга народу».

ІнфІнфографіка: Соціологічна група «Рейтинг»

Інфографіка Соціологічної групи «Рейтинг»Інфографіка: Соціологічна група «Рейтинг»

Звільнення полонених і заручників, а також боротьба із коронавірусом – сфери, в яких опитані поставили найкращі оцінки за перший рік президента Зеленського.

Відносно середні оцінки отримали такі сфери, як об’єднання країни, міжнародна політика, зміцнення обороноздатності, соціальний захист населення, оновлення кадрів у владі, реформування освіти.

Водночас, найгірше опитані оцінили зменшення впливу олігархів на політику, земельну та медичну реформи, боротьбу із корупцією, економічний розвиток та припинення вогню на Донбасі. Негативні оцінки дали також не менше третини прихильників діючого Глави держави. 

 

Опитування Соціологічної групи «Рейтинг» проводилося 12-13 травня 2020 року серед 3000 респондентів по всій Україні крім окупованих Росією територій. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою ймовірністю 0,95: не більше 1,8%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: