Новинський заявив про відповідальність тих, хто підтримав мовний закон

Новинський заявив про відповідальність тих, хто підтримав мовний закон
Новинський стверджує, що сьогоднішній мовний законопроект розколює Україну

Новинський закликав «ввести мораторій на розгляд законопроектів і постанов, які стосуються мовних питань, віри і конфесійної життя, а також суперечливих моментів історії»

Голова партії «Опозиційний блок» Вадим Новинський попередив тих, хто підтримає закон, про моральну і політичну відповідальність. Про це йдеться на сторінці партії у Facebook.

На думку Новинського, депутати з парламентської більшості «так і не витягли урок з поразки на виборах, що отримав Петро Порошенко. «Український народ, насамперед, проголосував проти спроб нав'язати на державному рівні суспільству ідеологію печерного націоналізму з примусовим використанням єдиної мови, єдиного світогляду, єдиного типу поведінки!» - заявив він.

Голова «Опозиційного блоку» від імені своїх колег по фракції стверджує, що сьогоднішній мовний законопроект розколює Україну, а не об'єднує її. «Цей закон може ще більше поглибити прірву між різними частинами України, не кажучи про неконтрольовані Донбас та Крим», - стверджує Новинський.

Далі Новинський закликав «ввести мораторій на розгляд законопроектів і постанов, які стосуються мовних питань, віри і конфесійної життя, а також суперечливих моментів історії».

 За словами нардепа, мораторій має діяти мінімум три роки протягом яких Верховна Рада «зосередиться на питаннях соціально-економічного характеру і на проблемах світу і голосуватиме за ті закони, які від нас чекають в плані виконання Мінських домовленостей».

«Опозиційний блок вважає, що мовний закон зараз зовсім не на часі. Хіба існують в Україні утиски української мови? Розпитайте громадян, переслідують їх через те, що вони розмовляють українською? Їх дискримінують?», - вважає Новинський.

За його словами, якщо цей закон призведе до підвищення градуса напруги в суспільстві, то депутатам з парламентської більшості доведеться нести моральну і політичну відповідальність за це.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: