Рада може провалити відставку Гройсмана - депутат

Рада може провалити відставку Гройсмана - депутат
Народні депутати наразі перебувають на засіданнях ПАРЄ або ж зайняті проведенням виборчої кампанії, - наредп

Більшість фракцій ще не зробили жодної заяви, чи будуть вони голосувати за відставку Кабміна

Голосування за відставку прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та складу Кабінету міністрів України у четвер, 30 травня, може не відбутись через відсутність народних депутатів у сесійній залі. Про це заявив представник уряду у Верховній раді, народний депутат Вадим Денисенко, повідомляє РБК-Україна.

Парламентар підкреслив, що багато нардепів уже працюють у виборчих округах.

«Більшість фракцій ще не зробили жодної заяви, чи будуть вони голосувати за відставку Кабміна. Гройсман написав заяву про відставку, але наразі я не бачу сьогодні фізично 226 депутатів. Чи буде у четвер 226 людей? Я навіть не можу уявити собі», - заявив Денисенко.

Заступник голови комітету з питань правової політики Леонід Ємець також висловив побоювання, що голосів за відставку Кабміну може не вистачити через відсутність депутатів у залі.

«Я ще ні від кого не чув, щоб хтось був проти. Якщо народні депутати будуть у залі в четвер, проголосують», - заявив Ємець.

За його словами, народні депутати наразі перебувають на засіданнях ПАРЄ або ж зайняті проведенням виборчої кампанії.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України не буде проводити засідання на цьому тижні. Це пов'язано з можливим голосуванням за відставку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана на пленарному засіданні Ради 30 травня. Таким чином, подальші плани залежатимуть від подій у парламенті в четвер.

Як повідомлялося раніше, Рада розгляне на цьому пленарному тижні питання відставки Кабінету міністрів з огляду на розпуск парламенту й позачергові вибори.

Минулого тижня у Верховній Раді зареєстрували заяву Гройсмана про відставку.

Відзначимо, відразу після інавгурації президента Володимира Зеленського, під час якої він попросив Кабмін піти у відставку, голова уряду заявив, що має намір йти. Крім того, він додав, що Зеленський повинен запропонувати кандидатуру нового прем'єра і уряду, з яким зможе працювати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: