Сповідайтесь і причащайтесь! Московський патріархат закликає людей іти до церкви під час карантину

Сповідайтесь і причащайтесь! Московський патріархат закликає людей іти до церкви під час карантину
В УПЦ МП закликали дотримуватися правил гігієни

У нашій історії були великі біди, епідемії і люди знаходили порятунок у храмі, тому храм повинен бути відкритий. - митрополит Антоній

Храми УПЦ Московського патріархату будуть відкриті під час карантину, щоб кожен, хто вірує міг сповідатися і причаститися. Про це заявив керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній (Паканич) в програмі «Ранок з Інтером», посилаючись на рішення Священного Синоду, йдеться на сторінці у Facebook Центру інформації.

«Храми будуть відкриті, щоб у кожної віруючої людини була можливість посповідатися, причаститися, адже внутрішнє зцілення відбувається тільки тоді, коли людина найтіснішим чином долучається до Христа, а це відбувається тільки в Таїнстві Євхаристії», - розповів митрополит Антоній.

Митрополит Антоній нагадав про обмеження, які необхідні для боротьби з коронавірусів і підкреслив, що церква закликає дотримуватися правил гігієни.

«Ми повинні максимально захищаючи себе, захищати інших. Тому якщо людина хворіє, вона повинна утриматися від відвідування храму, якщо відбувається посилення хвороби - звернутися до лікаря, а духовну допомогу священик зобов'язаний надати людині вдома, знову ж таки з дотриманням всіх медичних вимог.

Крім того, храми зараз повинні якомога частіше провітрювати, ікони повинні частіше протиратися відповідним розчином. Це і так відбувається, але через розвиток коронавіруса, це потрібно робити якомога частіше», - зазначив керуючий справами УПЦ.

Разом з тим владика Антоній нагадав про те, що є причиною будь-якої хвороби і епідемії.

«Церква каже нам про найважливіше. Про те, що причиною будь-якої хвороби і епідемії є гріх. Тому кожна людина повинна особливо замислитися над тим як вона живе, що є метою її життя і спробувати все зробити для того, щоб серце було чистим, умиротвореним, щоб воно прагнуло до Бога, любові до ближнього і любові до своєї Вітчизни. Великий піст зараз - це особливий період, коли у нас є можливість максимально сконцентруватися на своїй душі і зробити для себе важливі висновки, щоб гідно зустріти Воскресіння Христове», - зазначив владика Антоній.

Митрополит Антоній підкреслив, що «біль кожної людини - це біль Церкви. Церква - це містичне Тіло Христове, але також Церква - це самі люди, в яких живе Бог, тому все, що відбувається в суспільстві, все, що пов'язано з життям конкретної людини, воно проходить болем через всю Церкву».

Владика Антоній повідомив про те, що церква виконує обмеження за кількістю віруючих, які можуть перебувати в храмах.

«Якщо людей буде більше, ми готові служити на вулиці, так щоб по можливості стояти один від одного на відповідній відстані.

Але найголовніше - не впадати в паніку. Паніка губить все. Вона, по-перше, ознака маловір'я, а по-друге, паніка завжди заважає адекватно реагувати. Панічний стан не адекватний, тому роблячи всі запобіжні заходи, ми повинні вдаватись до Господа, на свого Творця. Господь не допустить більшого, ніж людина може перенести», - сказав він.

Архієрей відзначив, що для віруючої людини без храму житті не існує.

«У нашій історії були великі біди, епідемії і люди знаходили порятунок у храмі. Саме в храмі концентрується духовна благодать і людина має можливість зцілюватися і від духовних, і від фізичних хвороб. Дуже багато таких прикладів, тому, звичайно, храм повинен бути відкритим. Це наша принципова позиція», - підкреслив владика Антоній.

Як повідомлялося, з середи, 25 березня, уряд увів режим надзвичайної ситуації на всій території України. Станом 25 березня на території України зафіксовано 116 випадків захворювання на коронавірус COVID-19 у 13 областях та м. Києві.

Нагадаємо, Помісна церква дозволила проводити богослужіння без присутності мирян.

До слова, раніше Помісна церква почала роздавати антисептики через коронавірус.

Як повідомлялося, вселенський патріарх Варфоломій через пандемію коронавірусу заборонив всі православні богослужіння до кінця березня.

До слова, напередодні Українська помісна церква затвердила текст молитви від коронавірусу.

Нагадаємо, Помісна церква закликала відкласти будь-які парафіяльні заходи до завершення карантину.

Раніше Московська церква в Україні наказала усім монастирям бити у дзвони, аби зупинити коронавірус.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: