«Сталевий фронт» передав бійцям швидких, бусів та пікапів на 8,5 млн грн

Волонтерська ініціатива
«Сталевий фронт» передав бійцям швидких, бусів та пікапів на 8,5 млн грн
На фронті техніка – це розхідний матеріал, а життя бійця – безцінне, і якщо ціною навіть 10 авто можна врятувати життя одного воїна, воно того варте
фото: Сталевий фронт

«Сталевий фронт» передав вже близько 450 автомобілів, більше 100 швидких, і ми не зупиняємося»

Українські військовослужбовці отримали чергову партію техніки: до бригади швидкого реагування «Рубіж» Нацгвардії вирушили 3 автомобіля швидкої допомоги, 9 мультивенів, евакуатор та три пікапи. Загальна ринкова вартість транспортних засобів – 8,5 млн грн. Техніку бійцям передала компанія Метінвест, в рамках мілітарної ініціативи бізнесмена Ріната Ахметова «Сталевий фронт». 

«Всі ці автомобілі підуть на фронт. Медичні авто – нашим бойовим медикам, які будуть проводити евакуації і рятувати поранених. Мікроавтобуси в нас будуть використовуватися за призначенням – перевозити вантажі та боєприпаси, забезпечення на фронт до хлопців на позиції. Евакуатор ми теж використовуватимемо за призначенням – бо, на жаль, наша техніка виходить з ладу. Її треба вивозити, щоб ремонтувати, і евакуатор нам дуже стане в нагоді для цього», – каже офіцер бригади «Рубіж», капітан Сторожук Павло.

Він наголосив: на фронті техніка – це розхідний матеріал, а життя бійця – безцінне, і якщо ціною навіть 10 авто можна врятувати життя одного воїна, воно того варте. 

«Сталевий фронт» передав бійцям швидких, бусів та пікапів на 8,5 млн грн фото 1

«Зараз інтенсивність бойових дій збільшується, відповідно, на жаль, збільшується і кількість поранених. Тому медичні автомобілі зараз дуже на часі. Так само як і будь-який транспорт, який ми можемо використовувати на лінії фонту», – пояснив Сторожук. 

Евакуатор є особливим транспортним засобом, яку передає Метінвест військовим, що дозволить військовим вивозити авто для ремонту. У Метінвесті знають, що автомобілі потрібні постійно, і уже в найближчому майбутньому планують нову передачу техніки бійцям. 

«Ми підраховували, що «Сталевий фронт передав вже близько 450 автомобілів, більше 100 швидких, і ми не зупиняємося. Тому найближчі поставки – це будуть знову швидкі, мікроавтобуси, і, звичайно, джипи», – каже керівник Проєктного офісу генерального директора Групи Метінвест Олександр Водовіз.

Як відомо, за час повномасштабної війни Група Метінвест передала силам оборони України понад 1500 БПЛА різних модифікацій. Така кількість переданих дронів робить Метінвест найбільшим постачальником БПЛА для армії серед приватних бізнесів, не враховуючи благодійні фонди.

Загалом від початку повномасштабної війни в межах «Сталевого Фронту» компанія спрямувала на підтримку української армії понад 2 млрд грн. Окрім дронів, компанія постачає Силам оборони держави військову оптику, захисну амуніцію, мобільні укриття, захисні щити для автівок, автомобілі та інше спорядження, що допомагає зупиняти агресора.

Нагадаємо, «Сталевий фронт» – це мілітарна ініціатива бізнесів Ріната Ахметова, спрямована на допомогу захисникам України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Воллес: «Ми поставили в 15 разів більше артилерійських боєприпасів, ніж планувалося спочатку»
Британія перевиконала план надання допомоги для ЗСУ – міністр оборони
Обладнання, яке хоче передати Японія, допоможе ЗСУ виявляти ворожі безпілотники
Україна отримає системи виявлення російських безпілотників
Захист від Росії залишиться на порядку денному на багато років
Розбита російська бронетехніка може лише частково використовуватися для виробництва сталі – СЕО Метінвесту
«Ну важко привертати вашу увагу. А заради донатів на ЗСУ і не таке можу»
Дантес знявся голим у відео: що тільки не зробиш заради донатів (відео)
Загальна вартість автівок, враховуючи доставку та ремонт – 2 млн грн
Медики у Лимані отримали «швидкі» від «Сталевого фронту» Волонтерська ініціатива
Авто для передачі обирали також, виходячи з побажань прикордонників – щоб були повнопривідними, адже їздити треба по важкій місцевості
«Сталевий фронт» передав українським прикордонникам пікапів та БПЛА на 15 мільйонів Волонтерська ініціатива
Німеччина зараз – третя за обсягами постачань військової допомоги Україні після США та Британії
Від шоломів до «Леопардів». Чому ми маємо бути вдячні Німеччині
Українські оборонці не дають ворогу жодного шансу на просування Донеччиною та Луганщиною
Міноборони повідомило, на яких напрямках ЗСУ блокують ворога
Берлін планує передати Україні ракети для ЗРК Patriot
Україна отримала від Німеччини новий пакет військової допомоги
Дата публікації новини: