«Сталевий фронт» передав українським прикордонникам пікапів та БПЛА на 15 мільйонів

Волонтерська ініціатива
«Сталевий фронт» передав українським прикордонникам пікапів та БПЛА на 15 мільйонів
Авто для передачі обирали також, виходячи з побажань прикордонників – щоб були повнопривідними, адже їздити треба по важкій місцевості
фото: Сталевий фронт

«Ці дрони дають ту інформацію про ворога, яку ні іншим способом не здобудеш»

Українські бійці, які захищають наші кордони, отримали чергову партію техніки для швидшого знищення ворогів – 10 комплексів «Валькірія» для моніторингу, коригування та нейтралізації орків, та 10 повнопривідних бусів. Передала техніку компанія Метінвест, в рамках мілітарної ініціативи «Сталевий фронт», яку започаткував бізнесмен Рінат Ахметов. 

У кожен з десяти комплексів БПЛА «Валькірія» входить 2 безпілотники. Прикордонники дуже вдячні за передачу, оскільки ця українська розробка гарно зарекомендувала себе на фронті – завдяки «невидимості» для ворожого РЕБ, дальності польотів та швидкості розгортання. Екіпаж БПЛА складає всього 2 людини, а комплекс може виконувати як цілодобове спостереження за переднім краєм фронту, так і проводити операції на ворожій території в глибину до 40 км – в пошуках засобів ПВО, РЕБ, техніки та складів БК. 

«Ці дрони дають ту інформацію про ворога, яку ні іншим способом не здобудеш. А маючи інформацію про застосування сил засобів ворога, ми не тільки ефективно його знищуємо, але й маємо змогу зберегти свій особовий склад. Ми українці, і ми дуже цінуємо, коли є українські виробники, які виробляють дійсно ефективні прилади спостереження. Адже саме цей БПЛА найменше підпадає під ризик бути враженим ворожим РЕБ», – зауважив представник Державної прикордонної служби України Олександр Сєбало. 

У Метінвесті пояснюють: «Валькірію» обрали саме через те, що вона може літати у складних погодних умовах, гарно протистоїть ребу, українські бійці вміють нею користуватись, і вона добре себе зарекомендувала.

«Коли прийшов запит до нас від прикордонної служби, ми поспілкувались з різними виробниками безпілотників. І подивились, що зарубіжні аналоги нашого апарата, який може літати на глибину до 50 кілометрів – від 2 до 4 мільйонів гривень. А 10 наших комплексів, з такими ж характеристиками, ми купили за 8 мільйонів гривень», – пояснив керівник Проєктного офісу генерального директора Групи Метінвест Олександр Водовіз

Він уточнив, що авто для передачі обирали також, виходячи з побажань прикордонників – щоб були повнопривідними, адже їздити треба по важкій місцевості. 

«Буси хлопцям потрібні, щоб патрулювати кордон мобільними групами. Ми постарались і знайшли автомобілі у хорошому стані, до 120 тис пробігу, деякі навіть з автоматичною коробкою передач. Я сподіваюсь, хлопцям буде комфортно на них їздити і захищати наш кордон. Сьогодні в рамках «Сталевого фронту» ми передали техніки на 15 мільйонів гривень. Але це не остання передача для хлопців», – зауважив Водовіз. 

Як відомо, у межах мілітарної ініціативи «Сталевий Фронт» Ахметова Метінвест спрямував на підтримку української армії вже понад 2 млрд грн. Компанія налагодила системне постачання на фронт обладнання, частину з якого закуповує за кордоном. Українське військо вже отримало 1 200 дронів, що робить Групу одним із найбільших приватних постачальників безпілотників в армію. Загалом Рінат Ахметов та його бізнеси спрямували на військову та гуманітарну допомогу понад 5 млрд грн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Руху цивільних на україно-білоруському кордоні з початком повномасштабної війни немає
Речник Держприкордонслужби повідомив, кого пропускають через україно-білоруський кордон
Нещодавно білоруські прикордонники почали записувати до українських колег дивні звернення
Речник Держприкордонслужби сказав, чому українські прикордонники обстрілюють білоруських картоплею
Іспанія відправить Україні ще чотири танки Leopard
Іспанія передасть Україні бронемашини, польовий госпіталь і Leopard: подробиці
Британія відправить Україні нові безпілотники
Міноборони Британії показало нові дрони, які невдовзі відправляться в Україну
За словами очільника міноборони Німеччини, до кінця року Leopard 1 A5 буде понад 100
Міноборони Німеччини пообіцяло Україні більше танків Leopard 1
Броньований спецтранспорт вартістю 12 млн грн враховує всі потреби підрозділу
ДТЕК допоміг придбати бронеавтомобіль для харківських спецпризначенців Волонтерська ініціатива
Скільки коштуватиме відновлення ГЕС, новий пакет допомоги від США. Головне за 9 червня
Скільки коштуватиме відновлення ГЕС, новий пакет допомоги від США. Головне за 9 червня
Як зазначає міноборони, «боєприпаси закуплять у бельгійської промисловості та доставлять якнайшвидше»
Бельгія надасть Україні боєприпасів на суму €32,4 млн
Латвія передала Україні 66 конфіскованих автівок
Латвія передала Україні десятки автівок, конфіскованих у п'яних водіїв
Дата публікації новини: