Українці частіше виїжджають до Польщі на заробітки: несподівана причина

Українці частіше виїжджають до Польщі на заробітки: несподівана причина
Українці їдуть на заробітки через високі комунальні тарифи в державі. Також хочуть заробити на новорічні подарунки своїм рідним
фото 24tv.ua

80,6% українців виїжджають працювати до Польщі через економічний фактор

Через подорожчання комунальних послуг в Україні усе більше наших співвітчизників виїжджають на роботу до Польщі. Зокрема, кількість охочих збільшилася на 25%. У тому числі зросло число заявок на вакансії від громадян України, які ще ніколи не працювали за кордоном.

«Із вересня ми спостерігаємо сезонне зацікавлення роботою в Польщі. Натомість останні два місяці усе більше отримуємо заявок від українців, які стверджують, що їдуть на роботу в Польшу через брак грошей на оплату комунальних послуг, а також бажання заробити на подарунки та святкування Нового року», – повідомили в аналітичному центрі компанії з міжнародного працевлаштування Gremi Personal.

Фінансові труднощі також спонукають виїжджати на роботу до Польщі тих українців, які ще ніколи не працювали за кордоном. Вони обирають Польщу через географічну близькість і тому, що на польських заводах можна працювати три місяці за безвізом, не маючи подібного досвіду роботи в Україні.

За даними дослідження аналітичного центру, 80,6% українців виїжджають працювати до Польщі через економічний фактор – вищі зарплати.

Раніше повідомлялося, що Польща потребує більше українців на фермерські господарства та у сферу обслуговування.

Нагадаємо, на заробітки до Польщі приїжджає все більше іноземців, але агентства з наймання робітників все одно мають серйозні проблеми із виконанням заявок роботодавців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: