На Банковій розказали, як мирили молодого голову Харківської ОДА з Ярославським та Кернесом

 На Банковій розказали, як мирили молодого голову Харківської ОДА з Ярославським та Кернесом
Геннадія Кернеса і Олександра Ярославського просто попросили – допоможіть нам менеджментом, фінансово, ресурсно, - Трофімов

Сергій Трофімов прокоментував «війну», яку оголосили новому голові ОДА місцевий мільярдер та мер

Перший заступник глави Офісу президента Сергій Трофімов стверджує, що молодого голову Харківської ОДА Олексія Кучера посадили за стіл переговорів з мером Харкова Геннадієм Кернесом та мільярдером Олександром Ярославським і помирили їх. Про це Трофімов сказав в інтерв’ю «Главкому»,

«Виокремили якісь особисті образи, непорозуміння – дуже швидко все налаштувалося», - запевняє перший заступник голови Офісу президента. 

1_110

За словами Трофімова, багато років у нас в країні в політиці не було спадкоємності. «Безумовно, такий досвідчений бізнесмен, як Ярославський, має більше досвіду, в тому числі, й політичного, ніж новий голова ОДА. У нашої політичної сили було завдання – перезавантажити систему. Тобто знайти людей, які були поза політикою, не брали участь в корупційних скандалах, але при цьому є ефективними менеджерами», - наголосив перший заступник голови Офісу президента.

Трофімов підкреслив, що наразі президентській команді «треба працювати, а не конфліктувати». «І мені здається, що ці речі (примирення новопризначеного голови ОДА з місцевою владою Харкова і бізнесом – «Главком»)  якраз показують відкритий і зрозумілий підхід центральної влади. Просто попросили – допоможіть нам менеджментом, фінансово, ресурсно...», - сказав посадовець.

Трофімов запевнив, що наразі голову Харківської ОДА звільняти не будуть. «Чутки про відставки «розганяються» завжди – це звичайна практика. Кожен голова ОДА це проходив в «мирний час», без пандемії», - зауважив перший заступник голови Офісу президента.

Нагадаємо,  19 березня в Харкові відбулося засідання антикризового штабу, що організували для боротьби з коронавірусом. Голова Харківської ОДА Олексій Кучер на захід не з’явився. За це Кернес і Ярославський розкритикували його. Мільярдер назвав голову ХОДА «позорищем»,  якого не заслуговує Харківщина як губернатора. Було оприлюднене відео «публічної прочуханки», яку влаштували Ярославський і Кернес голові ОДА.

Кучер на другий день, 20 березня, коментуючи цю ситуацію, заявив, що його відсутність на зустрічі не могла бути причиною такої реакції і звинуватив Кернеса у публічному вимаганні грошей. На своїй сторінці у Facebook Кучер також написав, що Олександр Ярославський радив, як витрачати бюджетні кошти. «Тепер він вирішив дати заробити компанії свого брата з постачання медобладнання. Це їхнє право, але я в цьому брати участі не буду», — написав Кучер, проте наступного дня видалив допис.

Читати більше:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: