На Банковій розказали, як рятують інвесторів «Укрбуду»

 На Банковій розказали, як рятують інвесторів «Укрбуду»
Сергій Трофімов розповів, що ситуацією з  «Укрбудом» наразі займається РНБО спільно із силовиками

«Якщо громадяни не отримають квартири, може бути соціальний вибух», - Сергій Трофімов

Перший заступник голови Офісу президента Сергій Трофімов розповів в інтерв’ю «Главкому», що будівельна компанія «Київміськбуд» буде вводити в експлуатацію будинки «Укрбуду».  

«Ситуацією займається РНБО спільно із силовиками. Ми пропонували «Київміськбуду» чітку дорожню карту, де є графіки фінансування і здачі об'єктів. Папери поки не підписали, ведеться аудит і вони повинні презентувати свій підхід. Треба розуміти, що це, в принципі, не є нашою зоною відповідальності. Просто люди приходять і кажуть, що їм потрібна допомога», - сказав Трофімов.  

Посадовець наголошує, якщо громадяни не отримають квартири, може бути соціальний вибух. «І для мене принципово, аби це не використовували як політичну історію. Тому я прямо говорю президенту, що відбувається, які учасники там спливають,  що вони хочуть і отримую за це замовні статті.  За цим стоять певні люди, і мені відомо, хто саме, але їх брудні «заказухи» на мої рішення не впливають жодним чином», - стверджує Трофімов.  

Перший заступник Офісу президента пояснив, що добудова будинків «Укрбуду» «це їхнє («Київміськбуду» - «Главком») завдання і інтерес. «Вони зароблять на цьому. Ці об’єкти колись будуть генерувати якісь кошти, але зараз треба ризикнути своїми. І вони мають скласти чітку карту подальших дій. Наш інтерес – стежити за цим процесом і здати людям об'єкти», - вважає Трофімов.  

Як повідомлялося, у середині грудня минулого року президент Володимир Зеленський пообіцяв, що будинки однієї з найбільших будівельних компаній в Україні – «Укрбуду» – добудує «Київміськбуд».

Раніше інвестори, які купили житло у 26 житлових комплексах Києва, які будувалися під егідою «Укрбуду», звернулись до Зеленського через «критичну ситуацію, що відбувалася на будівельних майданчиках».

Пізніше представники «Київміськбуду», «Укрбуду» та група інвесторів підписали меморандум, згідно з яким роботи на недобудованих будинках відновляться протягом пів року. «Київміськбуд» має добудувати 23 житлових комплекси й один бізнес-центр. Зі списку, в той же час, були виключені ЖК «Генезис» і ЖК «Едельвейс».

Нагадаємо, ексдепутата, колишнього президента компанії-забудовника «Укрбуд» Максима Микитася підозрюють в організації схеми з заволодіння 82 млн грн на махінаціях із квартирами для Національної гвардії. Нацгвардії спочатку виділяли квартири в елітному Печерському районі Києва, а потім вирішили змінити їх на квартири на околиці. При цьому вартість їхня не змінилася.

На початку квітня Антикорупційний суд стягнув із забудовника Микитася заставу у сумі 80 млн грн на користь держави.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: