Бельгія за допомогою українського бізнесу модернізує першу пошкоджену через війну школу

Бельгія за допомогою українського бізнесу модернізує першу пошкоджену через війну школу
На Київщині відбудують пошкоджену школу, дотримуючись новітніх архітектурних принципів організації простору
Фото: Михайло Федоров/Facebook

Школи повинні бути схожими на маленький офіс Google

Бельгія профінансує модернізацію пошкодженою через війни школи на Київщині у рамках проєкту архітектурної трансформації, що реалізується Міністерство освіти і науки України за підтримки Метінвест та ДТЕК на базі концепцій, розроблених ініціативою Маріуполь Реборн. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

«Школа у селі Київської області стане першою, яка у межах пілоту пройде архітектурну трансформацію. Процес почнеться протягом року, а профінансує модернізацію Бельгія. Це буде абсолютно новий підхід до шкільного простору. З великою площею перед школою, внутрішнім двориком для відпочинку на свіжому повітрі, амфітеатром для навчання, більшими актовими залами», – повідомив Федоров.

Раніше уряд разом з українським бізнесом презентували дизайн-проєкти для трансформації шкільних просторів. Повоєнна відбудова відбуватиметься саме на їх основі, повідомив віцепрем’єр. У межах пілоту і за підтримки партнерів відбудуємо 5 шкіл, які постраждали через війну.

«Школи не мають нагадувати приміщення лікарні. Вони повинні бути схожими на маленький офіс Google чи Netflix, на місце, де народжуються проривні ідеї та мрії. Умови, у яких відбувається освітній процес і формування дітей як особистостей, дуже важливі. Розвиток людського капіталу – один із наших головних пріоритетів. Ми повинні боротися за людей, наздоганяти світ, створювати найкращі умови для розвитку й навчання українців», – наголосив він.

Розробка проєктів архітектурної трансформації шкіл реалізується Міністерство освіти і науки України за підтримки «Метінвест» та ДТЕК Ріната Ахметова на базі концепцій, розроблених ініціативою Маріуполь Реборн у співпраці з виконавчим партнером Big City Lab та Литовською архітектурною ГО Rebuild The Wonderful.

Читайте також: Ситуація у Києві. Робіть щось, час не чекає

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: