Міністр фінансів відповів, чи зможе України пройти рік без допомоги США

Міністр фінансів відповів, чи зможе України пройти рік без допомоги США
Марченко зазначив, що отримання допомоги від західних партнерів є критично необхідним
фото з відкритих джерел

Сергій Марченко висловив сподівання, що Україна отримає необхідну допомогу від західних партнерів

Україна розраховує, що адміністрація президента Сполучених Штатів виконає свої запевнення і всі необхідні рішення для надання допомоги будуть ухвалені. Про це в ефірі телемарафону заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Марченко зазначив, що отримання допомоги від західних партнерів є критично необхідним.

«Звичайно, це критично, але я б не сказав, що ми не пройдемо, або не будуть прийняті рішення. Тобто ми вважаємо, що рішення будуть прийняті, і зараз ми отримали всі необхідні запевнення адміністрації, що рішення будуть прийняті. Є декілька варіантів, як це може бути реалізовано», – сказав Марченко.

Крім того, міністр висловив сподівання, що Україна отримає необхідну допомогу від західних партнерів.

«Щодо планів, якщо в нас будуть складнощі – ми будемо звертатися до країн, які дали запевнення в частині програми Міжнародного валютного фонду, і говорити з ними в частині збільшення їх пакету, їх частки допомоги України», – сказав Марченко.

Нагадаємо, лідери Європейського Союзу у четвер 1 лютого досягли угоди щодо створення плану виділення Україні 50 млрд євро після того, як Віктор Орбан зняв своє вето. 

Допомога Євросоюзу в 50 млрд євро для України піде «на зброю та виплати вчителям», заявив прем'єр-міністр Бельгії Олександр де Кроо. За його словами, саміт ЄС, який відбувається 1 лютого, має забезпечити компроміс усіх 27 країн об'єднання з питань допомоги Києву. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: