НАЗК виявило порушення у декларації Шкарлета

НАЗК виявило порушення у декларації Шкарлета
У декларації Сергія Шкарлета виявлено ознаки адміністративного правопорушення
фото: glavcom.ua

Впродовж жовтня фахівці агентства виявили порушення у 29 деклараціях

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило ознаки адміністративного правопорушення «Подання завідомо недостовірних відомостей» у декларації міністра освіти і науки Сергія Шкарлета. Про це повідомила пресслужба НАЗК.

Загалом впродовж жовтня фахівці агентства виявили порушення у 29 деклараціях. Серед порушників:

«Протягом жовтня у 29 деклараціях НАЗК виявило ознаки адміністративного правопорушення (ч. 4 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення). У деклараціях посадовці вказали недостовірні відомості на суму від 100 до 500 прожиткових мінімумів (від 227 тис. гривень до 1,1 млн гривень)», – заявили у НАЗК.

Зокрема, виявлено ознаки адміністративного правопорушення у деклараціях:

  • міністра освіти і науки України
  • колишнього голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА)
  • п’яти народних депутатів України
  • 12 депутатів місцевих рад.

Інформація про виявлене НАЗК передало до Національного антикорупційного бюро України, Національної поліції України, Державного бюро розслідувань або Офісу Генерального прокурора.

Також за результатами перевірки декларацій у жовтні НАЗК виявило ознаки кримінального правопорушення у 28 деклараціях публічних службовців, серед яких суддя Конституційного Суду, чотири народні депутати, 14 депутатів місцевих рад.

Загалом у 2021 році НАЗК вже завершило перевірку 737 декларацій. Ознаки кримінального правопорушення виявлено у 53 деклараціях. За січень-жовтень виявлено недостовірні відомості у деклараціях на понад 640 млн гривень.

Раніше НАЗК встановила, що «слуга» Холодов подав недостовірну декларацію

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: