Разумков зробив неочікувану заяву про віялові відключення

Разумков зробив неочікувану заяву про віялові відключення
Дмитро Разумков вважає, що віялові відключення електрики в Україні вже відбуваються
фото: скріншот з відео

На думку колишнього голови Верховної Ради, віялові відключення електроенергії в Україні вже почалися

Ексспікер Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що в деяких регіонах України наразі вже почалися віялові відключення електроенергії. Про це політик заявив в інтерв’ю Наталії Влащенко.

«В нас ідуть віялові відключення. Вони називаються як «технічні», але фактично в деяких областях вже розсилають людям інформацію, коли та де буде відключено електрику, на який проміжок часу. З урахуванням морозів, які стоять на вулиці, – це теж проблема», – вважає Дмитро Разумков.

На думку політика, проблеми в енергетиці сталися насамперед тому, що влада не прораховувала можливі варіанти та не мала плану дій на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

Ексспікер Верховної Ради наголосив, що проблеми з енергетичною генерацією в першу чергу відчутні саме не державних підприємствах.

«Ми знаємо, яка ситуація з нестачею вугілля на складах, багато інших питань. До цього треба було готуватися. І, в першу чергу, вугілля не вистачає саме на державних підприємствах. «Центренерго» – це державне підприємство і держава його не забезпечила тим ресурсом», – підсумував політик.

Раніше Дмитро Разумков розповів, що емоційна поведінка чинного голови держави, яку він демонстрував під час останньої преконференції – не межа його реакції на певні складності чи конфліктні ситуації.

Із 1 січня 2022 року для населення продовжить діяти чинний тариф на електроенергію, що залежить від кількості спожитих кіловат-годин. Проте вже навесні тариф може помітно зрости.

Також нещодавно радник прем'єра з питань енергетики Юрій Бойко в інтерв'ю «Главкому» розповів, яким чином українці можуть заощадити на електроенергії, використовуючи двозонні лічільники.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: