Сервіс запрацював. Документи на субсидію знову можна подати онлайн

Сервіс запрацював. Документи на субсидію знову можна подати онлайн
Документи на оформлення субсидії знову можна подати в онлайн-режимі
Фото: 3m2.ua

Субсидії тепер переоформлюють в управліннях соціального захисту, де збираються черги на кілька годин

Міністерство соціальної політики відновило сервісу «Система попередньої реєстрації документів для призначення житлової субсидії». Документи знову можна подати в онлайн-режимі. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

Таким чином, звернутися за оформленням житлової субсидії можна у такий спосіб:

  • через уповноважених осіб територіальних громад (у тому числі старостати) та ЦНАПи;
  • безпосередньо до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення райдержадміністрацій, виконавчих органів міських рад;
  • заповнені бланки можна надіслати поштою на адресу органу соціального захисту населення;
  • через електронний сервіс, який розміщено на офіційному веб-сайті Мінсоцполітики у розділі «Е-Сервіси» - «Житлові субсидії».

У Мінсоцполітики нагадують, що відповідно до рішення уряду призначення житлової субсидії на наступний період домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2020-2021 років, буде проводитися без звернень громадян (автоматично), крім домогосподарств, яким житлова субсидія:

  • надавалася у грошовій безготівковій формі;
  • була призначена за фактичним місцем проживання осіб (орендарі житлових приміщень; внутрішньо переміщені особи тощо);
  • була призначена без урахування окремих осіб з числа зареєстрованих у житловому приміщенні, які не проживають за місцем реєстрації.
Нагадаємо, що із 1 травня відбувається перерахунок субсидій для всіх українців, які отримують допомогу на оплату комуналки. Через ліквідацію спеціальний комісій субсидії тепер переоформлюють в управліннях соціального захисту. Там наразі відбувається плутанина з документами й людям доводиться стояли у великих чергах.

Раніше ексміністр соціальної політики Андрій Рева розповів, що третина людей автоматично втратить субсидії. За словами Реви, в наступний опалювальний сезон субсидії отримає не більше двох мільйонів домогосподарств.

Нагадаємо, з травня в Україні змінилися правила отримання житлових субсидій. Для оформлення на наступний період необхідно подати нову заяву та декларацію. Громадянам на переоформлення субсидій надали строк у п’ять місяців.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: