Щорічна індексація пенсій: що передбачає новий закон

Щорічна індексація пенсій: що передбачає новий закон
фото: glavcom.ua

Пенсії будуть індексовані в тому числі військовим, державним службовцям, науковцям, посадовим особам органів місцевого самоврядування

Президент України підписав закон щодо вдосконалення пенсійного законодавства (2040-IX). Законом визначено 1 березня датою щорічної індексації пенсій для всіх категорій пенсіонерів, повідомляє пресслужба Пенсійного фонду України.

Згідно з документом, пенсії будуть індексовані в тому числі військовим, державним службовцям, науковцям, посадовим особам органів місцевого самоврядування.

Індексація всіх пенсій буде проводитись з 1 березня на загальних умовах із урахуванням одного показника коефіцієнта збільшення в порядку, визначеному Кабінетом міністрів.

Також законом передбачено:

  • відновлення права на достроковий вихід на пенсію особам, звільненим з роботи у зв’язку із реорганізацією/ліквідацією підприємства або за станом здоров’я (не більш як за півтора року до досягнення пенсійного віку);
  • надання права на дострокову пенсію батькам дітей, хворих на тяжке рідкісне захворювання.

Нагадаємо, пенсії українців у результаті індексації з 1 березня 2022 року в середньому зросли на 380 гривень. Підвищені пенсії отримали близько 10 млн одержувачів.

Також експерт розповів про «хитрість», яка допоможе збільшити пенсію при нестачі стажу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: