Українців закликали скаржитись на здирницькі ціни в магазинах до Антимонопольного комітету

Українців закликали скаржитись на здирницькі ціни в магазинах до Антимонопольного комітету
Всі, хто в умовах карантину піднімає ціни на товари першої необхідності, грабують людей, - активісти

Нехай порушники конкурентного законодавства звикають, що Антимонопольний комітет України не один у боротьбі з ними, - громадська організація

У мережі закликали допомогти Антимонопольному комітету швидко знайти тих, хто під час надзвичайної ситуації завищує ціни на ліки, предмети гігієни та продукти харчування. Про це йдеться у Facebook.

«Давайте допоможемо АМКУ знайти жадібних порушників!», - написали на сторінці Ліги антитрасту.

У соцмережі виклали і детальну інструкцію, як допомоги державі:

  1. Сфотографуйте цінник у магазині чи чек за придбаний товар, на який зросла ціна. Запам’ятайте адресу магазину.
  2. Заповніть текст звернення у гугл-формі за посиланням https://forms.gle/4pBVSjKspibY82LA6, вказавши свої контактні дані.
  3. Засновники «Ліги антитрасту» з громадської організації «Рада захисту конкуренції та споживачів» звернеться до АМКУ щодо повідомлених вами фактів.

«Нехай порушники конкурентного законодавства звикають, що Антимонопольний комітет України не один у боротьбі з ними!», - зазначається у соцмережі.

Також у «Лізі антитрасту» нагадали, що всі, хто зараз піднімають ціни на товари першої необхідності, грабують людей. «І люди допоможуть знайти управу на порушників за допомогою простих і юридично коректних важелів впливу», - йдеться на сторінці громадської організації.

screenshot_2_04

Як повідомлялося, Антимонопольний комітет шукатиме винних у підвищенні цін на продукти.

Нагадаємо, про підвищення цін на продукти 23 березня повідомила мережа супермаркетів «АТБ». Такий крок там назвали вимушеним та пов'язаним із підвищенням цін усіх гуртових постачальників продуктів.

«Підняття вартості товарів постачальники пояснюють значним зростанням витрат на виробництво продукції, пов'язаним із карантинними заходами і строгими обмеженнями, а також зі зміною цін на всі імпортні складові собівартості товару», — йдеться в офіційному повідомленні мережі.

Зазначимо, що офіційні дані щодо інфляції в Україні за березень 2020 року Державна служба статистики надасть лише на початку квітня. У лютому ж, за даними Держстату, інфляція в Україні склала 2,4% у річному вимірі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: