«Укрлендфармінг» підвищив зарплати на 90% за два роки, - Бахматюк

«Укрлендфармінг» підвищив зарплати на 90% за два роки, - Бахматюк
Власник групи компаній «Укрлендфармінг» Олег Бахматюк

За словами власника групи компаній Олега Бахматюка, середня зарплата в холдингу - 11 тис. грн, а, наприклад, механізатор отримує не менше 30 тис. грн

За два останні роки в групі компаній «Укрлендфармінг» зарплати зросли на 90%. Про це в інтерв'ю Дмитру Гордону в програмі «Гордон» розповів власник «Укрлендфармінг» Олег Бахматюк, повідомляє «ДС» .

Бізнесмен уточнив, що середня зарплата в його холдингу зросла до 11 тис. грн, а, наприклад, механізатор зараз отримує не менше 30 тис. грн. «І це на тлі трудової міграції, з наслідками якої довелося зіткнутися і компаніям. Це один з головних викликів, що стоять перед «Укрлендфармінг», - вважає його власник.

Однак вистояти і домогтися успіхів у підвищенні зарплат, за словами Бахматюка, вдалося, незважаючи на безпрецедентний тиск з боку Національного банку України (НБУ) і Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Так, Бахматюк розповів про ключову роль екс-глави НБУ Валерія Гонтаревої, в так званому, «банкопаді» 2014-2015 рр., коли «свідомо поклали» і його банки – «Ві Ей Бі» і «Фінансова ініціатива».

«У нас з нею [Гонтаревої, - ред.] особистісний конфлікт. Це правда. Вона зуміла мене посварити з усіма силовими структурами і тут, і за кордоном. Але я цього не боюся говорити. Мій банк «Фінансова ініціатива» поклали - це був чистий каприз Гонтаревої. І банк міг жити до сьогоднішнього дня», - зазначив бізнесмен.

А закриття банку «Ві Ей Бі», за словами Бахматюка, Гонтарева мотивувала тим, що інакше МВФ не дасть Україні кредит.

На думку власника «Укрлендфармінг», в результаті банкопаду в Україні було «невиправдано знищено 40% ВВП», а сама Гонтарева виявилася «другою загрозою українській економіці після Російської Федерації».

Крім того, бізнесмен поскаржився на тиск з боку Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

«З НАБУ у нас стався конфлікт, який переріс в особистісний. Проти нас були порушені кримінальні справи за заявою людини - шантажистки, яка вимагала у нас гроші... І протягом 3,5 років нас фактично тероризують. При цьому вони не тероризують чиновників НБУ. Спочатку ми були відкриті, давали документи, в тому числі постанови про закриття кримінальних справ, які були попередньо закриті СБУ і Нацполіціею», - зазначив Бахматюк.

Йдеться про розслідування епізоду з рефінансування банку «Ві Ей Бі» на 1,2 млрд грн - гроші, як стверджує бізнесмен, з банку не виходили. При цьому Бахматюк розкритикував дії НАБУ за кількома напрямками. Зокрема, на його думку, цей орган просто ухиляється від виконання закону.

«В останні роки у нас ставлення до НАБУ, як ніби це такий богообраний орган, що не може помилятися, у якого є абсолютне право і який може не виконувати будь-які вказівки інших органів. [Детективи] НАБУ претендують на те, що інші повинні виконувати закон, а самі цього не роблять. І як же люди, які самі не виконують законних рішень, можуть самі вимагати цього від інших», - сказав бізнесмен.

Бахматюк також вказав на свідому дискредитацію неугодних підприємців з боку НАБУ.

«Ще один метод - публічна прочуханка. Є такий Центр протидії корупції, ще один орган, що активно співпрацює і просто бере за основу для будь-якого безапеляційного рішення твердження детектива НАБУ і просто починає обливати брудом або перекручувати факти. І якщо ти олігарх (модне зараз слово) або людина, у якої є певні соціальні можливості, ти вже знаходишся в коконі ненависті».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Бахматюк стверджує, що були порушені кримінальні справи за заявою людини - шантажистки, яка вимагала у нього гроші
Бахматюк поскаржився на шантаж і тиск з боку НАБУ
 Власник агрохолдингу «Укрлендфармінг» Олег Бахматюк
Олег Бахматюк: боремось за банк заради справедливості
Олег Бахматюк говорить, що зустрічався з керівництвом НАБУ кілька разів, хотів донести об’єктивну ситуацію, але потім зрозумів, що розуміння немає
Олег Бахматюк: НАБУ має конфлікт інтересів у справі щодо моїх банків
 Власник групи компаній «Укрлендфармінг» Олег Бахматюк
Гонтарева була другою загрозою українській економіці після агресії Росії, - Бахматюк
 Власник агрохолдингу «Укрлендфармінг» Олег Бахматюк
Бахматюк: Мені здається, що НАБУ створене спеціально для того, щоб кошмарити бізнес
Бахматюк вважає, що ринок ЄС є дуже перспективним для компанії і відкриється протягом 5-7 років
«Укрлендфармінг» зазнав сильного удару, але зараз істотно відновив втрачений обсяг, - Бахматюк
Олег Бахматюк вважає, що ринок Німеччини є найприбутковішим в Європі
Бахматюк розповів про перспективи українського бізнесу на ринку ЄС
Олег Бахматюк вважає, що протягом наступних десяти років Україна може легко подвоїти виробництво агропродукції
Бахматюк: Україна могла б стати полем битви для здорової конкуренції між США та Німеччиною
Екс-власник банку «ВіЕйБі» Олег Бахматюк
Екс-власник банку «ВіЕйБі» Бахматюк вважає пірровою перемогу НБУ у справі ЛГЗ в Івано-Франківську
Дата публікації новини: