Уряд у 2020 році проведе міжнародний аудит Пенсійного фонду

Уряд у 2020 році проведе міжнародний аудит Пенсійного фонду
Влада України раніше вже попередила громадян про майбутнє зниження пенсій

Уряд у 2020 році проведе міжнародний аудит Пенсійного фонду України. Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, виступаючи у Києві на «Форумі реформ: на шляху до Вільнюса», повідомляє «Укрінформ».

«У Пенсійному фонді ми зараз плануємо міжнародний аудит фаховою міжнародною компанією, щоб розібратися, що там відбувається з точки зору видатків. В цьому році ми проаналізуємо, як адмініструються ці гроші, щоб отримати відповідь на питання, де вони фактично можуть бути зекономлені, збережені за рахунок зменшення адміністративних видатків ...», - сказав прем'єр.

При цьому він зауважив, що повну реформу пенсійної системи можна буде провести лише за кілька років. «Питання пенсійної реформи тісно пов'язане з тим, як буде розвиватися система оподаткування. Ми вже створили робочу групу, яка має напрацювати пропозиції з реформування податкової системи України», - зазначив Прем'єр.

Він також підкреслив, що цього року в Україні має бути серйозно змінено підхід до фінансів загалом, і цьому має сприяти робота нового керівництва податкової і митної служб. «Там працюють порядні, професійні люди, що постійно вдосконалюють систему», - сказав Гончарук.

Як повідомлялося, 25 лютого розпочав роботу «Форум реформ: на шляху до Вільнюса», де провідні політики та експерти громадянського суспільства обговорять прогрес впровадження реформ за перші пів року діяльності уряду та парламенту, а також пріоритети реформ в Україні на 2020-2021 роки.

Програма Форуму включає шість панельних дискусій:

  • Синхронізація порядку денного реформ: Програми дій уряду і парламенту, пропозиції громадянського суспільства та запит громадян;
  • Народовладдя і належне урядування: як посилити підзвітність та ефективність органів влади;
  • Економічне зростання: як покращити бізнес-клімат і добробут громадян?
  • Верховенство права: як побудувати справедливу систему правосуддя і дієві органи правопорядку;
  • Розвиток людського капіталу: рух до європейських стандартів якості життя;
  • Національна безпека та реінтеграція тимчасово окупованих територій.

Як повідомлялось, в Україні 82,7% пенсіонерів отримують пенсію до 4 тис. грн, що нижче за фактичний прожитковий мінімум.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: