Нардепи пропонують деяким категоріям пенсіонерів додавати 4 тисячі: деталі

Нардепи пропонують деяким категоріям пенсіонерів додавати 4 тисячі: деталі
фото ілюстративне

Наразі парламентський комітет розглядає новий законопроєкт №8032

Народні депутати пропонують підвищити пенсійні виплати для тих українців, які постраждали від репресій з релігійних чи політичних мотивів. Йдеться лише про ті категорії громадян, яких при переслідуванні ув’язнили або відправили до психіатричних установ у примусовому порядку без підстав. Про це повідомляє gsminfo.

Наразі парламентський комітет розглядає новий законопроєкт №8032. Документ має назву «Про внесення змін до Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною».

Статус таких категорій людей визначають на підставі раніше ухваленого закону «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» та «Про правовий статус та пам’ять борців за незалежність України у XX столітті».

Під такий статус підпадає чимала частина українських громадян.

Також найближчим часом можуть ухвалити законопроєкт про доплати українцям, які постраждали від дій солдатів армії окупантів. Але зараз у пріоритеті виплати внутрішньо переміщеним особам, а все інше вирішуватиметься після перемоги України.

Нагадаємо, в Україні з наступного року зростатиме страховий стаж, необхідний для виходу на пенсію. До 2028 року в 60 років зможуть піти на відпочинок ті, у кого стаж буде не менше 35 років, тоді як зараз в 60 років можуть вийти на пенсію ті, хто мають 29 років стажу. Вже наступного року для цього необхідно буде 30 років стажу.

Читайте також: Скільки українців мають пенсію понад 10 тис. грн: оприлюднено статистику

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: