ДАБІ таки дозволила побудувати на лівому березі столиці 10-поверхову «багатофункціональну церкву»

ДАБІ таки дозволила побудувати на лівому березі столиці 10-поверхову «багатофункціональну церкву»
«Багатофункціональна церква» розміститься по вулиці Зарічна, 45 (Дарницький район столиці), поруч з уже діючим храмом Московської церкви
Фото: google.com / maps

Нова будівля підніметься на 10 поверхів і буде складатися з 176 апартаментів

Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) 31 серпня видала дозвіл № ІУ013210813647 на будівництво багатофункціонального храмового комплексу на лівому березі Києва.

«Багатофункціональна церква» розміститься по вулиці Зарічна, 45 (Дарницький район столиці), поруч з уже чинним храмом Московської церкви – Святого Євангеліста Іоанна Богослова, йдеться на форумі gdevkievezhithorosho.

Відомо, що нова будівля підніметься на 10 поверхів і буде складатися зі 176 апартаментів. Підземного або наземного паркінгу, а також торгових приміщень у проєкту не передбачено.

Спроєктували комплекс в ТОВ «Статус-Буд-2» (архітектор Попов А.В.). Ця ж компанія виступить і генпідрядником майбутнього будівництва. Замовником будівництва виступає ТОВ «Столичний Актив».

budova.width-1600

Будівництво буде вестися на ділянці, яка призначена для розміщення «Громадський та релігійних організацій для будівництва, експлуатації та обслуговування храму Святого Євангеліста Іоана Богослова».

.jpg_164

Раніше опитані виданням KV експерти заявляли: законно збудувати на цій землі багатоповерхівки неможливо. Але характеристика проєкту як «багатофункціонального» дає змогу успішно прокрутити оборудку, за якою під виглядом багатофункціонального храму буде збудований черговий житловий комплекс.

Найпростіший спосіб – спорудити його під виглядом апарт-готелю, де квартири називають апартаментами. Такі проєкти офіційно належать до громадської забудови, і експерти стверджують, що такі схеми легалізації в Києві застосовувалися неодноразово.

«Тож є обґрунтовані підстави вважати, що під прикриттям московської церкви у столиці хочуть втулити на громадську землю чергову житлову забудову, назвавши її «багатофункціональним храмовим комплексом», – писало видання.

До слова, київська влада подала пропозиції до програми «Велике будівництво».

Також через «Велике будівництво» дорога з Києва до «Борисполя» перетворилась на пекло.

Нагадаємо, Дарницький міст у Києві потрапив до програми «Велике будівництво».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: