Головний санітарний лікар Києва пояснив, чому не закриватимуть усі школи

Головний санітарний лікар Києва пояснив, чому не закриватимуть усі школи
Школи мають дотримуватися санітарних норм для запобігання поширенню коронавірусу

Лікар розповів про заходи, які зменшать ризик інфікування дітей у школах

Закриття столичних шкіл не дасть бажаного результату у боротьбі з коронавірусом.

Про це сказав генеральний директор державної установи «Київський міський лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» – головний державний санітарний лікар міста Києва Сергій Чумак.

«Наше першочергове завдання – організувати безпечний процес навчання. Це своєчасне виявлення хворих, визначення та ізоляція контактних із хворими на коронавірус, забезпечення шкіл дезінфікуючими засобами та дотримання санітарних норм. Це наше спільне завдання з батьками та педагогами. Саме від їхньої уваги до стану здоров’я дітей та відповідальності залежить своєчасне виявлення симптомів захворювання у школярів та вчасна ізоляція. Такі заходи у першу чергу дозволять зменшити ризик інфікування інших учасників навчального процесу», – підкреслив Чумак.

Раніше сьогодні під час онлайн-брифінгу мер Києва Віталій Кличко заявив, що переводити всі школи на дистанційне навчання місто не збирається.

У четвер, 29 жовтня, у школах Києва розпочалося навчання після осінніх канікул. Після канікул у дистанційному форматі будуть працювати вісім шкіл. 

Місто тримає ситуацію на контролі й оперативно ухвалює рішення щодо карантину в окремих школах чи про переведення окремих класів на дистанційне навчання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: