Напрацювалися: в Києві інспекція закрила щойно відкритий ринок

Напрацювалися: в Києві інспекція закрила щойно відкритий ринок
Держпродспоживслужба закрила ринок «Десна» 

На ринку «Десна» не дотримувалися протиепідемічних норм

За недотримання санітарних норм закрили київський ринок «Десна». Крім того, оштрафували три нічних клуби, що, попри заборону, працювали минулими вихідними. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Ми почали послаблення обмежень. Але ще раз підкреслю: відкриття закладів, підприємств – це, перш за все, дотримання правил і відповідальність керівників за безпеку персоналу та відвідувачів. Наприклад, у столиці вже відкрилися 37 ринків, для яких прописаний чіткий регламент роботи. Один з них – ринок «Десна» - Держпродспоживслужба вже закрила за недотримання санітарних норм і регламентів», - розповів мер.

Він зауважив, що дотримання норм у столиці контролюють групи з представників Держпродспоживслужби, Муніципальної варти, районної влади та працівників КП «Київблагоустрій». Вони перевіряють роботу ринків, закладів громадського харчування, та інших підприємств, що вже розпочали працювати. І, в разі виявлення порушень, на місце викликають наряд поліції і складають адмінпротокол. Протиепідемічні групи вже перевірили 198 об'єктів, а правоохоронці склали 46 протоколів щодо порушників.

«За моїм зверненням поліція перевірила нічні клуби й оштрафувала керівників трьох таких розважальних закладів, які місто не дозволяло відкривати, а вони минулими вихідними працювали. Хочу наголосити: якщо, із запровадженням послаблень люди нехтуватимуть правилами, - нас очікує сплеск вірусу. Я нікого не лякаю. Але, наприклад, у Чехії, через тиждень після відкриття торгових центрів, великих магазинів, перукарень і салонів зафіксували великий сплеск захворювання. Тому закликаю всіх відповідально ставитися до свого здоров'я і дотримуватися елементарних правил!» - підкреслив Кличко.

Як повідомлялося, з 20 травня у Києві відновили роботу 37 агропродовольчих ринків.

Нагадаємо, станом на ранок 20 травня, у Києві підтверджено 2410 випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 51 особу. 

 у столиці почали працювати нічні клуби. У соцмережах одні люди обурюються світлинами з велелюдних гулянок, а інші бронюють столики онлайн. У багатьох розважальних закладах ні організатори, ні відвідувачі не дотримуються обмежувальних заходів.

Мер Києва Віталій Кличко звернувся до поліції з вимогою перевірити всі нічні клуби столиці. За його словами, міська влада не дозволяла відкривати нічні клуби та інші розважальні заклади, натомість деякі з них працюють.

За роботу розважальних закладів, попри заборону в умовах карантину, столичні поліцейські склали три адміністративні протоколи.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: