Освітяни Києва просять кіберполіцейських допомогти зупинити підліткові суїциди

Освітяни Києва просять кіберполіцейських допомогти зупинити підліткові суїциди
Спалах підліткових самогубств міг бути спровокований діяльністю деструктивних сайтів

Правоохоронців закликають оперативніше блокувати шкідливий контент в інтернеті

Департамент освіти і науки Київської міськдержадміністрації звернувся до Національної поліції України щодо вжиття невідкладних оперативних заходів із виявлення та блокування небезпечного інтернет-контенту. Про це розповівв. о. першого заступника голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Як тато я розумію, що безпека дітей в інтернеті – це, насамперед, наша з вами батьківська відповідальність. Однак Департамент освіти і науки разом із педагогічними колективами звернулися до кіберполіції з проханням невідкладно вжити заходів із виявлення та блокування контенту, що може негативно впливати на емоційно-психологічний стан дітей, а також пропагувати насильство та жорстокість», – зазначив Валентин Мондриївський.

Він повідомив, що тільки протягом січня і лютого в Києві сталося сім нещасних випадків (падіння з висоти) із учнями: п’ятеро дітей загинули, одна дитина перебуває в тяжкому стані. Ще одна дитина в лікарні під наглядом медиків і психологів.

«Уважність до кожної дитини з боку батьків та вчителів може значно зменшити вплив шкідливого інтернет-контенту. І ми як батьки насамперед маємо стояти на сторожі безпечного середовища для дітей. Крім того, ми просимо посилити профілактичну роботу в місцях масового перебування підлітків та знайти можливості блокувати небезпечну інформацію в кіберпросторі», – додав Валентин Мондриївський.

За його словами, Департамент освіти і науки звернувся до Головного управління Національної поліції в місті Києві з проханням тримати на постійному контролі проведення розслідувань за фактами нещасних випадків із дітьми.

Раніше стало відомо, що після кількох випадків отруєння школярів пігулками, у Верховній Раді підготували законопроєкт про заборону продажу лікарських засобів особам молодшим 14 років.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: