Столична влада запевняє, що ніякого ТРЦ під пішохідним мостом не буде

Столична влада запевняє, що ніякого ТРЦ під пішохідним мостом не буде
На фото проекту «мосту Кличка» можна побачити приміщення, які планують збудувати на землі під мостом

У КМДА назвали чутками плани про будівництво під мостом

Заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко спростував чутки про можливе будівництво розважального центру під новим пішохідно-велосипедним мостом, що з’єднує парк «Володимирська гірка» з Аркою дружби народів. Про це він сказав у коментарі телеканалу «Київ».

«Що стосується чуток із приводу будівництва разом із мостом торговельного центру. Зараз багато брудної інформації виливається в пресу, таке відчуття, що комусь це дуже потрібно. Але я хочу відповідально сказати, що ніякого ТРЦ на мосту чи під мостом не передбачено. Ми ніколи не розглядали навіть можливість такого будівництва», - заявив Спасибко.

Раніше ЗМІ повідомили, що п’ять земельних ділянок загальною площею 1,51 га по вул. Володимирський узвіз, 4, 6 та у Центральному парку культури та відпочинку, перебувають в оренді підприємств, пов’язаних з бізнесменом-забудовником Дмітрієм Буряком. На ділянці 0,61 га встановлено опори «мосту Кличка» - пішохідно-велосипедного мосту. Оренда цих 0,61 га під будівництво громадських будівель була поновлена «Будівельними технологіями» через суд у 2017 році. На деяких фотографіях проекту «мосту Кличка» можна побачити приміщення, які планують збудувати на цій землі.

Нагадаємо, пішохідно-велосипедний мостовий перехід між парками «Хрещатий» та «Володимирська гірка» мер Києва Віталій Кличко відкрив 26 травня попри те, що він не введений в експлуатацію. Кошторисна вартість будівництва цього мосту наразі сягнула 419,96 млн грн.

Крім того, будівництво супроводжується скандалом довкола проекту мостового переходу. Швейцарські архітектори, які були серед переможців конкурсу на проект вказаного мосту у 2013 році, заявили, що при будівництві переходу використовуються концепції їхнього проекту. Крім того, виявилося, що премію від КМДА вони досі так і не отримали. Зауважимо, що проект мосту КМДА через тендер замовила київській компанії «Проектні системи Лтд» Андрія Миргородського.

Нагадаємо, у День Києва, 26 травня, на новому пішохідно-велосипедному мосту між аркою Дружби народів і парк «Володимирська гірка», який відкрили напередодні ввечері в подарунок киянам, тріснуло скло на одному з оглядових майданчиків. Всіх людей екстрено евакуювали з мосту.

Мер Києва Віталій Кличко назвав основну версію пошкодження скла на підлозі пішохідного мосту. На його думку – це акт  вандалізму.

Столична поліція розпочала кримінальне провадження за фактом пошкодження пішохідно-велосипедного мосту, який з’єднує арку Дружби народів з Володимирською гіркою

27 травня пошкоджені елементи скляної підлоги нового пішохідного мосту у Києві - захисне скло-плівку - відновили.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: