У «Київавтодорі» знову обшуки. Цього разу справа на 30 млн грн

У «Київавтодорі» знову обшуки. Цього разу справа на 30 млн грн
Обшуки проходять в офісних приміщень КК «Київавтодор» 
Фото: Київська міська прокуратура

Правоохоронці підозрюють підрядників в ухиленні від сплати податків

Київська міська прокуратура спільно з Головним управлінням ДФС у Києві проводить обшуки у службових приміщеннях комунальної корпорації «Київавтодор» у межах кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення робіт з реконструкції та ремонту шляхопроводів на суму понад 30 млн грн (ч. 3 ст. 212 КК України). Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Згідно з матеріалами слідства, товариство упродовж 2019-2020 року на замовлення КК «Київавтодор» здійснювало роботи з будівництва та реконструкції мостів та шляхопроводів у Києві, зокрема шляхопроводу на перетині проспектів Комарова та Леся Курбаса над залізницею на суму 413 млн грн.

«При цьому вказана підрядна організація, діючи у змові з службовими особами КК «Київавтодор», зазначали у фінансовій документації реквізити підприємств із ознаками фіктивності, залучених нібито для виконання субпідрядних робіт, що дозволило ухилитись від сплати податків в особливо великих розмірах та завищити реальну вартість ремонтних робіт», – йдеться в повідомленні правоохоронців.

17 червня на підставі ухвали суду за адресою офісних приміщень КК «Київавтодор» розпочато обшуки з метою відшукання первинних фінансових документів та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень.

Комунальна корпорація «Київавтодор» заснована на комунальній власності територіальної громади Києва і підпорядковуються Київської міської державної адміністрації.

Нагадаємо, 12 травня прокуратура і ДФ провели обшуки в комунальній корпорації «Київавтодор» в межах кримінального провадження, розпочатого за фактом умисного ухилення від сплати податків під час проведення ремонту доріг в Києві на суму понад 18 млн грн.

Нещодавно Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт відносно посадовця комунальної корпорації «Київавтодор» за фактом закупівлі снігоплавильних машин за завищеними цінами

Мер Києва Віталій Кличко назвав обшуки на комунальних підприємствах і в департаментах КМДА тиском на столичну владу і особистим тиском на нього.

Очільник Києва попередив: хаос, який намагаються посіяти в Києві, не піде на користь Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: