За порушення умов карантину вже оштрафовано понад 600 киян

За порушення умов карантину вже оштрафовано понад 600 киян
Мер Віталій Кличко щодня закликає киян залишатися вдома і не порушувати обмежувальні заходи

Віталій Кличко попередив киян, що контроль за дотриманням умов карантину буде

Столичні правоохоронці склали вже 622 адмінпротоколи щодо порушників обмежувальних заходів. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Я вдячний киянам, які дотримуються обмежувальних заходів і не виходять у місто без нагальної потреби. Але, на жаль, чимало й таких, хто ігнорує правила. І таких правоохоронці штрафують. На сьогодні правоохоронці склали вже 622 адмінпротоколи щодо порушників», - сказав він.

Так, зокрема, 39 протоколів склали за перебування у громадському місці без масок, 10 - за переміщення групою більше 2 людей, 20 - за відвідування парків та скверів, 6 - за відвідування спортивних майданчиків. За порушення правил самоізоляції або обсервації в столиці склали 64 протоколи. Поліція перевірила дотримання режиму самоізоляції у 637 осіб.

«Контроль буде. Правил повинні дотримуватися всі. Бо в даному випадку - це питання здоров'я і життя киян. Не міська влада придумала, як вас обмежити. Це рекомендації ВООЗ, вірусологів, інфекціоністів, уряду, досвід інших міст світу», - зазначив Кличко.

Він повідомив, що щодня спілкується з мерами різних міст, дізнається, яка ситуація в них і яких заходів вони вживають.

«Вчора, наприклад, говорив з мером Праги. У них теж ситуація непроста - вже захворіло понад 1 300 людей. І там сьогодні суворі обмеження і дуже високі штрафи за їх порушення», - підкреслив мер Києва.

«Тому я ще раз наголошую: залишайтеся вдома, бережіть себе і своїх найдорожчих людей. Не ризикуйте! Нам не потрібен ні італійський, ні іспанський варіанти! Нам не потрібна ситуація, як сьогодні в США, коли навіть така передова медицина не може надати необхідної допомоги такій шаленій кількості хворих», - наголосив Кличко.

Раніше Кличко повідомив, що кияни, які порушили обмежувальні заходи, впроваджені для упередження поширенням коронавіру, сплатили до бюджету вже 100 тисяч гривень штрафів.

Як відомо, із понеділка, 6 квітня, у столиці діють нові протиепідемічні обмеження.

Заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів зняв відеоролик, в якому з матюками облаяв тих людей, які компаніями виходять у парки під час обмежувальних заходів.

8квітня на вулицях Києва з’явилися білборди з Кличком. На бордах написано хештег #Доситьшастать і зображено мера, який посміхається і при цьому закочує рукав і показує кулак.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: