На Прикарпатті програли патріотичні сили, які не змогли об’єднатися – Сюмар

На Прикарпатті програли патріотичні сили, які не змогли об’єднатися – Сюмар
28 березня у Донецькій та Івано-Франківській областях обирали двох народних депутатів
Фото з відкритих джерел

Народна депутатка прокоментувала результати довиборів в Івано-Франківській області

Партії націонал-патріотичного табору мають об’єднувати свої зусилля, щоб протистояти адмінресурсу, який об’єднується з олігархами. Про це за підсумками довиборів на 87 окрузі в Івано-Франківській області заявила народна депутатка з фракції «Європейська солідарність» Вікторія Сюмар.

«Точно переміг адмінресурс і точно, на жаль, програли патріотичні сили. Тому що не змогли об’єднатися до кінця. Як ви знаєте, ми зняли свого кандидата Марусю Звіробій на підтримку іншого кандидата свободівця Руслана Кошулинського. Зробили ми це із закликом до об’єднання до всіх демократичних сил для того, щоб показати, що українська ідея, українські патріоти спроможні об’єднуватися у протистоянні з оцим адміністративним ресурсом», – нагадала Сюмар.

«Однак, на превеликий жаль, у 87 окрузі окрім «Європейської солідарності» Руслана Кошулинського більше ніхто не підтримав. Інші політичні сили підтримували якихось маргінальних кандидатів», – зауважила Вікторія Сюмар.

Руслан КошулинськийРуслан Кошулинський

Сюмар наголосила, що адмінресурс в окрузі на Прикарпатті був представлений двома кандидатами. «Перша іпостась адмінресурсу – це Олександр Шевченко, кандидат від «За майбутнє», який має прямий стосунок до гірсько-лижного курорту «Буковель». Але ключове – він отримує найбільші підряди в Україні на ремонт доріг. І фактично використовував ці бюджетні гроші для просування власної кандидатури на виборах. Він є депутатом обласної ради і далі продовжує отримувати від облради дуже серйозні кошти на проведення робіт своєї фірми», – констатує Сюмар.

«В останній момент «Слуги народу» висунули Василя Вірастюка. Його фактично за ручку водив діючий мер Надвірної, який раніше був депутатом від «Слуги народу» у Верховній Раді , Зіновій Андрійович. І скрізь був використаний оцей локальний адміністративний ресурс. Але наостанок був апогей, коли Вірастюка фактично підтримав президент Зеленський, який чомусь вирішив з українським бодібілдером обговорити процес вакцинації на Франківщині», – нагадала Сюмар.

«Однозначно це була спроба прямого втручання президента України у виборчий процес. Про це вже висловилися громадські організації такі, як «Опора», – зауважила народна депутатка.

«Але ключовий урок із виборів на 87 окрузі – якомога більше націонал-патріотичних сил повинні об’єднуватися для того, щоб долати такий адмінресурс, корупціонерів та олігархат», – резюмує Вікторія Сюмар.

Раніше ЦВК опрацювала понад 40% прикарпатських протоколів.

За підрахунками лідером виборчих перегонів на Прикарпатті залишається представник політичної партії «Слуга народу» Василь Вірастюк.

Вірастюка підтримало 6 516 виборців, що становить 34,05% голосів. На другому місці – представник від партії «Всеукраїнське об’єднання «Свобода» Руслан Кошулинський, його підтримка становить 28,24% голосів. Олександр Шевченко від партії «За Майбутнє» перебуває на третій позиції – набрав 27,50% голосів.

Поки триває офіційний підрахунок голосів, двоє ймовірних переможців оголосили себе переможцями виборчої кампанії: йдеться про Вірастюка та Шевченка.

Зазначимо, що Андрій Аксьонов від партії «Порядок» вже переміг на проміжних виборах до Верховної Ради по округу № 50. Так, за підсумками опрацювання 100% протоколів із дільниць, він отримав 19 949 голосів, що становить 65,46%. У день виборів на Донеччині зареєстровано 15 повідомлень, пов’язаних із порушенням виборчого законодавства.

У день голосування 28 березня в соціальних мережах проводили агітацію на користь декількох кандидатів у народні депутати по округу № 50. Також на довиборах до Верховної ради України було зафіксовано порушення, пов'язані з організаційними моментами.

Нагадаємо, що у неділю, 28 березня, в Донецькій та Івано-Франківській областях обирали двох народних депутатів серед 32 кандидатів. Явка на проміжних виборах до Верховної Ради станом на 20:00 28 березня була дуже низькою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: