ПАРЄ одноголосно ухвалила рішення про вигнання Росії

ПАРЄ одноголосно ухвалила рішення про вигнання Росії
ПАРЄ рекомендує виключити Росію з Ради Європи - одноголосно

Рішення ухвалене одноголосно – за проголосувало 216, проти жодного голосу, утрималися три

ПАРЄ рекомендувала виключити Росію з Ради Європи, рішення ухвалено одноголосно. Про це повідомила очільниця української делегації Марія Мезенцева у Telegram.

«Росія, намагаючись зберегти обличчя, сьогодні подала лист до Ради Європи про добровільний вихід з організації. Натомість ми добиваємось саме виключення Росії, і ми зробили все для цього. Такої єдності в ПАРЄ ще не було – 216 за з 219 голосів. ПАРЄ виправляє свої помилки», – розповіла Мезенцева.

Фінальну крапку у цій історії поставить Комітет Міністрів Ради Європи у четвер, 17 березня. Очікується, що Комітет якнайшвидше скаже дату, з якої Росія більше не буде вважатись членом Ради Європи, а значить – демократичного простору, в якому поважаються цінності верховенства права та прав людини, підсумувала Марія Мезенцева.

Нагадаємо, що Росія вирішила вийти із Ради Європи. При виході з Ради Європи Росія денонсує Європейську конвенцію про права людини, заявив голова міжнародного комітету російської держдуми Слуцький. За Статутом Ради Європи юридично припинення членства відбудеться лише у кінці поточного фінансового року, тобто 31 грудня.

Раніше, Україна вимагала негайно виключити країну-агресорку з Ради Європи.

Нагадаємо, дефолт для Росії може наступити вже завтра через невеликий борг.

Крім того Європа посилює авіаційні санкції проти Росії. Також ЄС затвердив четвертий пакет санкцій проти Росії.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: