США запровадили нові санкції проти Лукашенка та оточення Путіна

США запровадили нові санкції проти Лукашенка та оточення Путіна
США продовжують бити Росію санкціями

До санкційного списку потрапили 11 військових лідерів РФ

15 березня США запровадили санкції проти чергових осіб у владній структурі президента Росії Володимира Путіна через військову агресію проти України і ввели нові обмежувальні заходи щодо Олександра Лукашенка, близького союзника Путіна. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Державний департамент США запровадив санкції проти 11 російських військових лідерів, у тому числі кількох заступників міністра оборони та Віктора Золотова, начальника Національної гвардії Росії.

Будь-які американські активи, які ці особи могли мати в США, були заморожені в рамках заходів, які забороняють громадянам США мати справу з особами, що потрапили під санкції.

Крім того, Міністерство фінансів США запровадило заходи щодо чотирьох росіян і однієї організації, яких звинуватило у причетності до приховування подій навколо смерті викривача Сергія Магнітського чи у причетності до порушення прав правозахисника Оюба Тітієва.

Директорка Управління з контролю за іноземними активами Андреа Гакі заявила, що санкції є наслідками для тих осіб, які займаються корупцією або пов’язані з грубими порушеннями прав людини.

«Сьогоднішні заходи демонструють, що Сполучені Штати продовжуватимуть накладати конкретні та значні наслідки для тих, хто займається корупцією або пов’язаний із грубими порушеннями прав людини», – сказала Гакі.

«Ми засуджуємо напади Росії на гуманітарні коридори в Україні та закликаємо Росію припинити свою неспровоковану і жорстоку війну проти України», – додала вона.

Нагадаємо, 15 березня Європейський Союз офіційно затвердив четвертий пакет санкцій проти Російської Федерації.

Також Британія запровадила санкції проти російських олігархів та чиновників: у списку сотні імен.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: