Повітряні тривоги та атака російських безпілотників: головне за ніч

Повітряні тривоги та атака російських безпілотників: головне за ніч
Сили ППО працювали по ворожих цілях
фото ілюстративне

Уночі ворог атакував Україну безпілотниками

У ніч на 18 листопада в Україні було двічі оголошено повітряну тривогу. Під час тривоги лунали вибухи на Хмельниччині. Росія заморозила обмін полоненими з Україною. Три українки отримали дитячу премію миру. «Главком» зібрав головні новини ночі проти 18 листопада, щоб ви були в курсі подій.

Повітряні тривоги

Уночі 18 листопада в Україні було оголошено повітряну тривогу через загрозу ударів ворожих дронів. Повітряні сили ЗСУ повідомляли про атаку «Шахедів». У Києві працювали українські сили протиповітряної оборони.

Вдруге тривогу було оголошено через загрозу застосування балістичного озброєння. Під загрозою опинилися Сумська, Чернігівська, Київська, Житомирська, Хмельницька, Рівненська, Волинська та Тернопільська області. 

Сили ППО знищили усі безпілотники, запущені в напрямку Києва

Ворог цієї ночі намагався атакувати Київ. Сили ППО знищили всі дрони, які війська РФ запустили у напрямку Києва під час двох повітряних тривог вночі 18 листопада.

На атаку Києва безпілотники заходили з північного напрямку.

«Складні маневри ворога не стали на заваді нашій протиповітряній обороні. Силами та засобами ППО усі повітряні цілі – майже десяток – були уражені на підступах до Києва», – розповів голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

За попередніми даними, в Києві без жертв та руйнувань.

Вибухи на Хмельниччині

У ніч на 18 листопада у Хмельницькій області лунали вибухи про це повідомив перший заступник голови Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін.

«Під час повітряної тривоги в області працювали сили ППО», – зазначив він.

Станом на цей час повідомлень до відповідних служб про постраждалих або пошкодження інфраструктури Хмельниччини не надходило.

Росія заморозила обмін полоненими з Україною

Росія фактично заморозила обмін полоненими з Україною з серпня цього року. Про це заявив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко.

«Зараз тривають переговори, триває робота. Але, дійсно, починаючи з літа, Росія фактично заморозила обміни. Вони у тому обсязі, який був раніше, не відбуваються», – розповів Яценко.

За його словами, РФ не цікавиться долею своїх полонених, тому затягує обмін та створює різні перешкоди.

Три українки отримали дитячу премію миру

18-річна Софія Терещенко, 17-річна Анастасія Феськова та 17-річна Анастасія Демченко отримали дитячу премію миру за розробку двох додатків для дітей-біженців. Нагорода була вручена у Великій Британії в п'ятницю, 17 листопада. 

Дівчата створили два застосунки. Додаток «Refee» створений для дітей від 4 до 11 років, щоб допомогти їм зрозуміти, де вони перебувають і як можуть знайти допомогу.

Інший застосунок «SVITY» був розроблений для дітей старшого віку (від 16 років). У ньому йдеться про те, як інтегруватися в країнах, в яких вони знайшли притулок.

Українські біженці почали масово виїжджати з Канади

Українські біженці почали виїжджати з Канади через особисті економічні проблеми. Життя у країні виявилося занадто дорогим.

«Життєва рутина в найбільш жвавих мегаполісах Канади із високими витратами робить життя біженців більш важким», – йдеться у матеріалі.

За даними дослідницької компанії Urbanation, середня вартість оренди житла в Канаді за рік зросла на 11% до рекордних 2149 канадських доларів (56,6 тис. грн). Середня ціна оренди житла в Торонто – 2614 канадських доларів (68,8 тис. грн). Ця сума майже дорівнює мінімальній зарплаті до вирахування податків. Інші витрати також зростають. У вересні ціни на продукти зросли на 5,8% за рік, а ціна газу – на 7,5%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: