Речник Зеленського відреагував на 12 пропозицій Путіна

Речник Зеленського відреагував на 12 пропозицій Путіна

Сьогодні стало відомо, що кілька місяців тому Путін надіслав Зеленському 12 пропозицій щодо можливих перемовин

фото: АР

Президент України готовий буде обговорювати запропонований Москвою порядок денний за певних умов

У президента Володимира Зеленського прокоментували заяви росіян про надісланий Україні порядок денний ймовірної зустрічі президентів. Про це у коментарі «Уніан» розповів прессекретар президента України Сергій Никифоров.

«Президент України готовий буде обговорювати запропонований Москвою порядок денний, щойно з українсько-російських відносин зникнуть такі фундаментальні питання, як окупація Росією частини української території чи тримання в заручниках українських громадян», – зазначив він.

За словами Никифорова, Зеленський вважає, що прямий діалог з Путіним має будуватися на тому, що «українське та російське суспільства вважають першочерговим, а це – шлях до миру».

«А вже після цього перемовини можуть дійти й до інших пунктів, як то відновлення дипломатичних відносин чи транспортне сполучення», – уточнив прессекретар глави держави.

Як відомо, сьогодні російські ЗМІ повідомили про те, що РФ кілька місяців тому надіслала Україні «своє бачення» зустрічі президентів Зеленського та Путіна. План глави Кремля складався з 12 пунктів.

Нагадаємо, у жовтні президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий зустрітися з Путіним «тет-а-тет і впевнений, що така зустріч буде корисною».

Нагадаємо, українська сторона продовжує працювати і над можливою двосторонньою зустріччю президентів України та РФ Володимира Зеленського та Володимира Путіна. Як заявив у коментарі «РБК-Україна» міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, для російського лідера це буде складна розмова.

За словами глави МЗС, мета української сторони – це справедливий мир в Україні, припинення вбивств військових і цивільних мешканців, деокупація Донбасу та Криму.

Раніше Кремль пояснив, що заважає Путіну зустрітися із Зеленським.

Також прессекретар Путіна Дмитро Пєсков в черговий раз пояснив, чому перемовини тет-а-тет із Зеленським наразі неможливі.

До слова, Зеленський 10 вересня заявив, що допускає ймовірність повноцінної війни з Росією. На його думку, це була б «найбільша помилка».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: