Сталева ластівка. Штучний інтелект згенерував логотип Сил безпілотних операцій

Сталева ластівка. Штучний інтелект згенерував логотип Сил безпілотних операцій
Логотип нового Сил безпілотних систем згенеровано штучним інтелектом

Тим часом новий вид військ у ЗСУ почав креативну рекрутингову компанію, зорієнтовану на молодь

Логотип нового виду військ – Сил безпілотних систем – згенеровано штучним інтелектом. Про це під час презентації в Києві розповів Олександр Єрмак, комвзводу БПЛА 14-го окремого полку, який наразі допомагає командуванню Сил безпілотних систем з комунікаційною складовою.

«Ми окреслили завдання для ШІ: сучасно, технологічно, прив’язано до нашої ідентичності, політ, – і отримали в результаті таку несподівану сталеву ластівку», – розповів Єрмак, командир взводу БПЛА 14-го окремого полку, який наразі допомагає командуванню Сил безпілотних систем з комунікаційною складовою. Офіцер нагадав, що в українській культурі ластівка, крім усього, є символом доброї звістки, і метафорично порівняв українські дрони зі сталевими ластівками, які віщуватимуть перемогу над ворогом.

Водночас під час презентації Сил безпілотних систем було продемонстровано креативний ролик з рекламою рекрутингового центру нового виду військ. «МИ почали рекрутингову компанію, багато працюємо в соцмережах. Медійність дає нам якісний результат», – запевнив Олександр Єрмак.

Нагадаємо, в ЗСУ створено новий вид військ – Сили безпілотних систем. Очолив СБС полковник, Герой України, заступник головнокомандувача ЗСУ Вадим Сухаревський. Це перший в історії всіх армій світу такий вид військ.

Сили безпілотних систем займатимуться комплексним плануванням військових операцій з застосуванням БпЛА, куруватимуть розвиток дронів усіх видів, як розвідувальних, так і ударних, морських дронів, діпстрайків, роботизованих комплексів.

Як зауважив Вадим Сухаревський, наразі структура Сил безпілотних систем працює у тестовому режимі і буде швидко змінюватися та вдосконалюватися. За його словами, ті підрозділи операторів дронів, які нині існують у різних видах військ, продовжать працювати у своїх бригадах і не будуть наразі перепідпорядковані Силам безпілотних систем, та водночас «забезпечення їх дронами, ремонт дрронів, підготовка кадрів є в концепті СБС». Разом з тим новий вид військ активно займається рекрутингом і створюватиме свої підрозділи операторів БпЛА.

Читайте також: Від лінії фронту і аж за Урал. Заступник міністра оборони України розказав, куди долетять

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: