Сутички у Нових Санжарах: поліція вручила п'ять підозр учасникам заворушень

Сутички у Нових Санжарах: поліція вручила п'ять підозр учасникам заворушень
У Полтаві 24 лютого відбувся перший суд над підозрюваним у сутичках в Нових Санжарах

Поліція з’ясовує місце перебування підозрюваних

Слідче управління поліції Полтавської області розслідує шість кримінальних проваджень, що розпочали у зв’язку із груповим порушенням правопорядку у Нових Санжарах. До Єдиного реєстру досудових розслідувань також внесли відомості за ст. 295 Кримінального кодексу України – заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку.

Як повідомив Іван Вигівський, начальник поліції Полтавщини, на сьогодні підозри у причетності до масового заворушення (стаття 294 КК України) отримали п’ять осіб.

Наразі в Октябрському районному суді м. Полтави розглядається клопотання про обрання двом особам виду запобіжного заходу.  Також підготовлено клопотання про обрання запобіжного заходу іншим фігурантам кримінального провадження. 

До слова, раніше, 25 лютого, представники поліції Полтавщини повідомили, що суд вже обрав запобіжний захід чотирьом учасникам протестів, а п'ятого розшукують. Однак згодом цю інформацію правоохоронці спростували. 

Напередодні одного з учасників акцій протесту в Нових Санжарах відправили під домашній арешт.

Як повідомляв «Главком», 20 лютого транспорт із евакуйованими з Уханя українцями прибув на територію санаторію у Нових Санжарах на Полтавщині.

Перед самим санаторієм евакуйованим українцям теж був влаштований «гостинний» прийом із палаючими шинами та барикадами.

Поліція відкрила два кримінальні провадження за фактом подій у Нових Санжарах: у результаті сутичок між протестувальниками та поліцейськими постраждали дев’ять поліцейських та одна цивільна особа.

Протягом дня поліція затримала 24 протестувальники. Їм загрожує до восьми років ув'язнення.

Згодом поліція відкрила п’ять кримінальних проваджень через сутички у Нових Санжарах. 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: