Усіх охочих у Чернігові вакцинують Pfizer

Усіх охочих у Чернігові вакцинують Pfizer
Вакцинуватимуть усіх, хто зголоситься. Фото Владислава Кухара

Вперше в Україні пацієнтам пропонують цю вакцину

Чернігів став першим в Україні, де в центрах щеплення за власним бажанням можна отримати дозу препарату Pfizer. За словами керівника Чернігівської міської лікарні №2 Владислава Кухара, станом на 10 липня у торговому центрі Hollywood 686 людей вакцинували препаратом Pfizer; в ЦУМ 420 – також вакциною Pfizer; у Деснянській районній раді 194 людини отримали дозу CoronaVac.

В коментарях до допису очільника Чернігівської міської лікарні №2 також відзначили, що не лише місцеві можуть отримати дозу вакцини Pfizer.

Щепитися може нібито кожен охочий, який має український паспорт, код і мобільний телефон.

Нагадаємо, німецька компанія BioNTech, яка є одним із розробників вакцини від коронавірусу Pfizer, заявила, що ефективність їхньої вакцини справді знижується через 6 місяців після отримання двох щеплень. Зараз у компанії працюють над третьою дозою препарату, яка має дати організму найвищий рівень захисту від усіх штамів коронавірусу.

Також 5 липня Міністерство охорони здоров'я Ізраїлю заявило, що паралельно з поширенням у країні штаму Covid-19 «Дельта» спостерігається й зниження ефективності вакцини Pfizer до 64%.

Європейське агентство лікарських засобів (EMA) опублікувало попередній звіт про побічні ефекти після вакцинації. Досліджували дію препаратів, схвалених в Євросоюзі.

Вакцина Pfizer в Україні доступна лише для обраних. Такий висновок зробив системний аналітик Євген Істребін, проаналізувавши розподіл препарату для регіонів України.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: