Зеленський у Одесі розповів, якою буде стратегія розвитку міста: деталі

 Зеленський у Одесі розповів, якою буде стратегія розвитку міста: деталі

Перлина біля моря зазнає перебудови: що задумала влада

Фото: Офіс президента

З Одеси хочуть зробити заміну окупованого Криму

На засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад за участю Президента Володимира Зеленського, який перебуває з робочою поїздкою на Одещині, презентовано пропозиції щодо комплексного розвитку Одеського регіону, зокрема проєкт стратегії розвитку міста Одеси. Про це інформує Офіс президента.

«Уже багато місяців за завданням Президента міська й обласна влада, Офіс Президента і Кабінет Міністрів разом з групою урбаністів та експертів розробляють окрему стратегію розвитку міста Одеси», – повідомив заступник керівника Офісу Глави держави Кирило Тимошенко під час засідання Конгресу.

За його словами, Одеса була обрана зокрема тому, що через окупацію Кримського півострова українці тимчасово втратили можливість відвідувати морські курорти Криму, натомість потік відпочивальників до Одеси збільшується з кожним роком.

Він зазначив, що на деякі об’єкти вже розробили проєктно-кошторисну документацію та планують тендери. Передбачається впорядкування фасадів будівель, озеленення, облаштування вулиць і публічного простору за принципами доступності та інклюзивності.

«За роки незалежності Одеса – напівзруйнована. Багато втрачено, але багато що є. Тому треба все відновити й покращити… Це унікальне місто, і хочеться, щоб воно не розвалилося. Поки Крим окупований – це головне місто для літнього морського відпочинку українців. Давайте об’єднаємо зусилля», – наголосив Володимир Зеленський.

На початку заплановане облаштування декількох пілотних вулиць міста, зокрема Пушкінської, Рішельєвської, Грецької та вул. Буніна. Вже добудовують бульвар Жванецького, біля якого може з’явитися парк та нові зони для активностей.

З метою створення нових центрів тяжіння в межах пілотного проекту заплановано реставрацію чотирьох одеських музеїв: археологічного, літературного, художнього, а також Музею західного та східного мистецтва.

Крім того, у проєкті – покращення траси здоров’я, на якій можна розташувати зони для спорту та відпочинку.

Щоб до центру Одеси було зручніше дістатися, заплановане будівництво дорожньої інфраструктури.

Також розглядається можливість побудови Odesa Arena, яка може стати майданчиком для проведення культурних заходів.

Нагадаємо, Президент Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку до Одеської області.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: