Обстріл Херсона: фото пораненої жінки з дитиною, що вражає

Обстріл Херсона: фото пораненої жінки з дитиною, що вражає
Дитина дістала тяжкі поранення – забій легень, перелом стегна та мінно-вибухові травми
фото: Володимир Зеленський / Telegram

Лікарі намагаються врятувати життя шестирічного хлопчика

Світлина жінки з дитиною з Херсона, де окупанти обстріляли магазини, залізничний вокзал, дитячий садок та житлові будинки, вразила українців. Фото опублікував президент України Володимир Зеленський.

За даними ОВА, наразі кількість загиблих під час масованих обстрілів Херсонщини зросла до 23 осіб, 46 – поранені.

«Серед поранених в супермаркеті є й хлопчик, котрому лише 6,5 років. Дитина дістала тяжкі поранення – забій легень, перелом стегна та мінно-вибухові травми. Нині хлопчик – на операційному столі, лікарі роблять все можливе, аби врятувати дитяче життя. Також там постраждала 17-річна дівчина. Її у стані середньої тяжкості ушпиталили», – розповів очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Зауважимо, в Україні станом на 4 травня, за офіційною інформацією ювенальних прокурорів понад 1441 дитина постраждала через повномасштабну агресію Росії. Таким чином, кількість поранених дітей зросла до 963, число загиблих – щонайменше 478.

Загалом найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 453, Харківській – 275, Київській – 128, Херсонській–  96, а також Запорізькій, Миколаївській, Чернігівській, Дніпропетровській та Луганській.

Обстріл Херсона: фото пораненої жінки з дитиною, що вражає фото 1

Як відомо, свій терор 3 травня країна-агресорка розпочала з обласного центру. Вранці росіяни вдарили з артилерії по гіпермаркету у Херсоні.

Пізніше російські терористи обстріляли село Степанівка з РСЗВ. Унаслідок цього загинули троє працівників обленерго, які виконували аварійно-відновлювальні роботи. Глава ОВА повідомив, що за добу росіяни також обстріляли Михайлівку, Гаврилівку та Тягинку. У результаті пошкоджень зазнали житлові приміщення. На щастя, постраждалих немає. Під час обстрілів Токарівки у дворі власного будинку загинув 47-річний чоловік, отримавши травми несумісні з життям.

Удень окупанти влучили у залізничний вокзал у Херсоні: одна людина загинула, ще троє – поранені. Як стало відомо, російські терористи влучили у пасажирський вагон на станції Херсон. Внаслідок цього було поранено також і провідника.

Окупанти влучили у пасажирський вагон
Окупанти влучили у пасажирський вагон
фото: Sergey Khlan / facebook

Згодом начальник Херсонської МВА Роман Мрочко повідомив про приліт в районі супермаркету в центрі міста та дитячого садочка.

До слова, влада Херсона оголосила триденну комендантську годину.

Читайте також: Хлопчик плаче під час похорону сестри й брата, які загинули в Умані: щемливе фото

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: