Відомий ресторатор збурив мережу заявою про канібалізм

Раніше зірковий кухар говорив, що «канібалізм штука нормальна», а нещодавно розповів, що не проти «вкрасти якусь дівчину та посадити її у клітку»
фото: Instagram Євгена Клопотенка

Клопотенко, який офіційно називає канібалізм нормальним явищем, відповідає за реформу шкільного харчування

Відомий ресторатор Євген Клопотенко збурив соцмережу, розповівши, що йому подобаються психопати та маніяки. Раніше зірковий кухар говорив, що «канібалізм штука нормальна», а нещодавно розповів, що не проти «вкрасти якусь дівчину та посадити її у клітку».

Євген Клопотенко дав ексклюзивне інтерв'ю, у якому розповів, що йому подобаються психопати та маніяки.

На запитання ведучої, щоб Євген Клопотенко відповів людям, на те, що у нього є якісь психопатичні нахили, він відповів, що це правда.

«Це правда, що вони говорять , я би взяв якусь дівчину, вкрав би, посадив би її в клітку, годував би її. Це мрія. Просто це соціально недопустимо, я не буду цього робити, але щиро цього хочу. Це правда. Те, що про мене говорять, не є якоюсь наіграністтю», – заявив відомий ресторатор.

Клопотенко також зізнався, що надає перевагу літературі, яка розповідає про маніяків, людей з психологічними розладами. Зокрема, однією з найулюбленіших книг ресторатора та шеф-кухаря є роман «Парфумер. Історія одного вбивці» (1985 року) написаний німецьким автором Патріком Зюскіндом, а серед останніх його прочитаних книг — роман «Колекціонер» (1963) написаний британським автором Джоном Фаулзом.

На запитання журналістки Клопотенко уточнив, що його поведінка – це не гра і не елемент перформансу.

Інтерв’ю Клопотенка вийшло 9 днів тому, але не привернуло особливої уваги глядачів. За цей час відео зібрало усього лиш 55 вподобайок та 25 коментарів.

Але на нього звернула увагу відома волонтерка та військовослужбовиця Леся Литвинова. Вона нагадала, що Клопотенко, який офіційно називає канібалізм нормальним явищем, відповідає за реформу шкільного харчування

«Що там з Клопотенком? Він сказав, що канібалізм штука нормальна і це його офіційна позиція. Стало цікаво, пішла перегляну його збірник на 621 рецепт для шкільного харчування. Цікаві люди у нас в освіті. Навіть не знаю, як це сприймати. Мені трохи лячно, бо я не вважаю це якоюсь нормою», – написала волонтерка у соцмережі.

Дописувачі у мережі зазначають, що спочатку дітей привчали їсти несолоний борщ, а тепер привчають сприймати як норму  відхилення у психіці
Дописувачі у мережі зазначають, що спочатку дітей привчали їсти несолоний борщ, а тепер привчають сприймати як норму відхилення у психіці
скриншот коментарів

 

Варта зазначити, що їжу Клопотенка критикують не всі
Варта зазначити, що їжу Клопотенка критикують не всі
скриншот коментарів

На сторінці національної освітньої платформи «Всеосвіта» також активно коментують скандальне інтерв'ю Клопотенка. 

Клопотенку закидають, що у такий спосіб він намагається здобути ще більшу популярність
Клопотенку закидають, що у такий спосіб він намагається здобути ще більшу популярність
скриншот коментарів
Також у мережі цікавляться, чому Клопотенко досі не в ЗСУ та пропонують припинити транслювати заяви з різноманітними відхиленнями
Також у мережі цікавляться, чому Клопотенко досі не в ЗСУ та пропонують припинити транслювати заяви з різноманітними відхиленнями
скриншот коментарів
Деякі дописувачі вважаєть заяву Клопотенка звичайним піаром
Деякі дописувачі вважаєть заяву Клопотенка звичайним піаром
скриншот коментарів

Зазначимо, це не перша подібна заява Клопотенка. 16 квітня 2023 року на каналі комік+історик в жартівливій розмові про чорну редьку відомий ресторатор казав наступне: «Я вважаю, що канібалізм штука нормальна, це моя офіційна позиція,  просто церква заборонила людей їсти і ми перестали їх їсти».

А вже у квітні 2024 року  команда соціального проєкту CultFood від Євгена Клопотенка випустила новий збірник шкільного харчування, який складається з 621 страви. Збірник створювався на підтримку стратегії реформи системи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

На презентації оновленого збірника рекомендованих рецептур страв для шкільних їдалень від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка була присутня перша леді Олена Зеленська та  міністр освіти і науки Оксен Лісовий
На презентації оновленого збірника рекомендованих рецептур страв для шкільних їдалень від українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка була присутня перша леді Олена Зеленська та міністр освіти і науки Оксен Лісовий
фото: Міністерство освіти і науки України

Також Клопотенко розповідає, що планує відкрити власне професійно-технічне училище в рамках державно-приватного партнерства, щоб не йти шляхом шкільної реформи та не чекати на затвердження, програми, рекомендації та критику. 

Відомо, що Євген Клопотенко готує для іноземних делегацій, які приїжджають до України, безплатно. На місяць він витрачає на це близько 10 тисяч гривень. За словами Клопотенка, йому не шкода витратити таку суму, аби іноземні політики скуштували смачні страви та у них сформувалося позитивне враження про українську кухню.

Євген Клопотенко був одним із драйверів процесу, в результаті якого борщ визнали нематеріальною спадщиною ЮНЕСКО.  

Читайте також: Клопотенко розповів про коронні страви для Зеленського, Порошенка та Залужного
 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: