Крок на зустріч рейдерам? Уряд передає коледж Піддубного Університету фізвиховання (документ)

Крок на зустріч рейдерам? Уряд передає коледж Піддубного Університету фізвиховання (документ)
Директор Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного відбив уже не одну спробу рейдерського захоплення територій навчального закладу
Світлина - Іван Вербицький

У закладі вважають, що урядовці діють в інтересах забудовників

Відомий борець вільного стилю, а паралельно викладач Олімпійського коледжу імені Івана Піддубного у Києві Богдан Грицай оприлюднив на власній сторінці у «Фейсбуку» розпорядження Кабінету міністрів України за підписом прем’єра Дениса Шмигаля «Про реорганізацію олімпійського коледжу імені Івана Піддубного» в Києві.

Згідно з розпорядженням, заклад повинен бути переданий у підпорядкування Національного університету фізичного виховання і спорту України. Мотивується таке рішення спільністю завдань коледжу і головного спортивного вузу держави.

Проте у коледжі Піддубного не сумніваються, що урядовці діють в інтересах забудовників. Раніше «Главком» уже розповідав, що згідно з офіційними даними «щодо фінансування закладів спеціалізованої освіти спортивного профілю із специфічними умовами навчання» , коледж імені Івана Піддубного – єдиний, який не отримує від Міністерства освіти жодної копійки на навчально-спортивну роботу і один з небагатьох, кому не фінансують придбання спортивного обладнання та інвентарю. Спроби рейдерського захоплення територій закладу робилися й раніше.

«Цим розпорядженням, ініційованим в.о. міністра освіти Шкарлетом та міністром спорту Гутцайтом Олімпійський коледж імені Івана Піддубного знову намагаються знищити шляхом рейдерського захоплення, - коментує ситуацію Богдан Грицай. – Приваблює рейдерів на чолі з ректором Університету фізичного виховання Євгенієм Імасом коледж тим, що розташований на п’ятнадцяти гектарах столичної землі біля станції метро «Лісова», має значну спортивну інфраструктуру: легкоатлетичний манеж, футбольний, гімнастичний та два фехтувальних зали, п’ять футбольних полів, басейн,стадіони, гуртожитки... Чим не ласий шматок для дерибану?

Водночас при коледжі є загальноосвітня школа, де навчаються діти з 6-го по 11-й класи, поєднуючи навчання зі спортом (16 видів). Після ухвалення цього рішення школу просто ліквідовують, їй нема місця у системі університету фізкультури. А саме вона забезпечує унікальність безперервного навчання та спортивної підготовки: після закінчення школи учні мають можливість вступу до коледжу, якщо вони входять до складу збірної команди України або є переможцями чемпіонатів та першостей України з виду спорту, яким займаються, та здобути вищу освіту. Олімпійський коледж імені Івана Піддубного є єдиним в Україні, який має таку інфраструктуру та такі можливості для навчання і спортивної кар’єри».

Зауважимо, що крім суто фахових переваг, коледж Піддубного на чолі з директором Олексієм Семенюшком відзначається прискіпливістю підходів до патріотичного виховання молоді.

 Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: