Магучіх перемогла на етапі Діамантової ліги у Брюсселі

Магучіх перемогла на етапі Діамантової ліги у Брюсселі
Українка перемогла у стрибках у висоту із результатом 205 см
фото із відкритих джерел

Спортсменка встановила новий національний рекорд

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх перемогла на етапі Діамантової ліги у Брюсселі. Про це повідомляє «Суспільне спорт».

Українка перемогла у стрибках у висоту із результатом 205 см. Ярослава із трьох спроб не взяла планку 210 см.

Цим результатом Магучіх встановила новий національний рекорд та найкращий результат у своїй кар'єрі на відкритому повітрі. Також ця висота найкраща у поточному сезоні та повторення найкращого результату в історії Діамантової ліги

На етапі у Брюсселі у секторі стрибків у висоту змагалися три українки: Ярослава Магучіх, Ірина Геращенко та Юлія Левченко. Магучіх та Геращенко достроково гарантували собі вихід у фінал, Левченко боролася за місце там у цьому старті.

Усі спортсменки взяли висоту 1.80 м, 1.84 м та 1.88 м. Перші стрибунки припинили виступ на 1.91 м - Левченко та Валлортігара не взяли планку з трьох спроб. Натомість Магучіх пропускала висоту, а Геращенко підкорила її лише з третьої спроби.

На висоті 1.94 визначилися три призерки: Вуковіч та Саддулаєва не взяли цю планку, тоді як Магучіх та Паттерсон підкорили її з першої спроби. Оліслагерс не взяла висоту з першого стрибка, перенесла на наступні, але ні на 1.94 м, ні на 1.97 м вона не була успішною. Утім, за кількістю спроб Оліслагерс обійшла суперниць у боротьбі за третє місце.

Діамантова лігалегкоатлетичні змагання, засновані 2010 року Міжнародною асоціацією легкоатлетичних федерацій. Серія стартів в рамках Діамантової ліги складається з 14 етапів, котрі відбуваються не лише на традиційних європейських аренах, але і в США, Китаї та Катарі. За головний приз змагань борються представники 9 бігових та 7 технічних легкоатлетичних дисциплін, як у чоловіків та і у жінок. Кожна з цих дисциплін представлена лише на 7 з 14 етапів. Діамантова ліга 2022 стала тринадцятим сезоном найбільш рейтингової всесвітньої серії легкоатлетичних змагань просто неба.

Нагадаємо, Ярослава Магучіх виграла змагання зі стрибків у висоту на чемпіонаті Європи з легкої атлетики та принесла збірній України золоту медаль.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: